Fotogalería: Millars celebra la seua tradicional Trobada de Resurrecció malgrat les adverses condicions meteorològiques

Post també disponible en: Castellano

Malgrat les adverses condicions meteorològiques, el 31 de març, Diumenge de Resurrecció, la població de Millars ha celebrat, dins dels actes de la Pasqua, La Trobada, festa declarada d’interés turístic local de la Comunitat Valenciana.

Aitana Grau Gómez ha sigut enguany la jove encarregada de llevar el mantell que cobria la imatge de la Verge.

Anterior a eixe emotiu moment, i no menys emotives, han sigut les participacions de les joves que l’acompanyaven. La seua germana Carla, que ha empolvorat el mantell, i les seues companyes Aída, Bàrbara, Ciara, Gàl·lia, Irene, María, Masha, Nastya, Paula E., Paula G. i Raquel, que de manera individual, han llevat les agulles que subjectaven el mantell de la verge.

Les andes per a transportar en processó les imatges de la Verge i de Jesucrist, així com els guizques, han sigut portats per familiars, amics i afins de les participants.

Com cada any, l’acte ha sigut dirigit amb mestratge per Ángel Gómez.

Com continua sent habitual, i des de fa més de quaranta anys, la Unió Musical Millarense ha posat ritme i melodia a aquest singular esdeveniment religiós-festiu, amb la interpretació de marxes de processó, la Marxa Real i pasdobles.

Una tradició declarada d’interés turístic local de la Comunitat Valenciana

La Processó de la Santa Trobada es realitza el matí del Diumenge de Pasqua i consisteix en la confrontació de la Verge amb Jesús ressuscitat, on totes dues imatges es troben en la Plaça Major del poble, portades pels portadors de la Verge i les feligreses. 

L’acte consisteix en el fet que la xica encarregada de llevar el mantell, tria a la seua cort per a llevar les corresponents agulles que emboliquen el citat mantell, tria al seu torn, a la xica que empolvora el mantell i el prepara per a la seua posterior retirada, i als seus portants, els quals s’encarreguen de passejar les imatges pel recorregut habitual de la processó i la Plaça Major.

Aquesta és una tradició molt antiga que realitzava per cinquenes, sempre la xica més major de la cinquena era l’encarregada de llevar el mantell. Ara, pel fet que hi ha menys gent jove que resideix en el municipi, poden participar totes i cadascuna de les xiques que formen part de la cinquena, ja no és solament la de major edat.

A més que en aquestes dates primaverals i sempre, Millars ofereix bellesa paisatgística acompanyada d’una rica gastronomia, història i tradició per a ser gaudida pel turisme.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*