El CVI visita la Foia de Bunyol- Xiva per a explicar les nous reptes i obligacions de les entitats locals 

Post també disponible en: Castellano

El president i els tècnics del Consorci València Interior han abordat les qüestions relatives a la nova legislació en matèria de gestió de residus.

El Consorci València Interior (CVI) han visitat La Foia de Bunyol- Xiva dins de la ronda de contactes que està desenvolupant per a acostar-se a les comarques consorciades. La trobada ha tingut lloc en la seu de la mancomunitat situada a Iàtova, on el president del CVI, Francisco Gómez, el gerent, Ángel Rodríguez i la responsable de contractes, Jessica Almazán, han explicat a les entitats locals els reptes i responsabilitats que se’ls plantegen en matèria de gestió de residus.

La reunió ha servit també per a posar damunt de la taula les obligacions per a les entitats locals. En concret han explicat que han d’aprovar un programa propi de gestió de residus, si encara no el tenen, una ordenança que garantisca el compliment de les noves obligacions, l’adaptació dels contractes públics de recollida i tractament de residus de competència local, l’establiment d’una nova taxa municipal específica, diferenciada i no deficitària, així com les noves obligacions relatives a la informació relacionada amb els models de recollida i les quantitats recollides i taxades, entre altres aspectes.

A la trobada han assistit quatre persones del cos tècnic de l’Ajuntament de Xiva, així com l’alcalde de Dosaigües, Juan Antonio Díaz. A més, han acudit dos tècnics de la Diputació de València, els qui han intervingut per a tractar aspectes relacionats amb el pla de gestió d’aigües i els residus de l’ens provincial, així com les línies principals d’ajudes en les quals estan treballant. 

El president del consorci ha assenyalat que aquesta ronda de reunions a les comarques “pretén acostar el CVI a tots els racons de l’interior de la província de València, que els representants dels pobles més xicotets o els més grans senten que són importants per a aquest organisme i que la informació relacionada amb la gestió dels residus els arriba d’una manera clara i directa”. Durant la trobada, les persones assistents han traslladat als representants d’aquest ens supramunicipal les seues inquietuds en relació als serveis ambientals i han plantejat els seus dubtes quant a la nova legislació.

Què és el Consorci València Interior

El Consorci València Interior és l’ens supramunicipal que duu a terme el tractament dels residus de 61 municipis de les cinc comarques de l’interior de la província de València: Camp de Túria, la Regió muntanyenca, la Foia de Bunyol-Xiva, la Plana Utiel-Requena i el Racó d’Ademús. Per a això compta amb dues plantes de tractament de residus, situades a Llíria i Caudete de las Fuentes, així com una planta de transferència a Xiva. És a Caudete de las Fuentes on es troba també situat l’abocador, lloc on s’eliminen de manera segura les fraccions que no han pogut ser recuperades en les plantes de tractament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*