El Departament de Salut de la Ribera tanca la campanya de la grip amb rècord històric de vacunació en majors de 64 anys

Post també disponible en: Castellano

El Departament de Salut ha vacunat al 76% de les persones majors de 64 anys, el grup de risc més important contemplat en la campanya

S’han administrat prop de 56.100 dosi, el segon millor registre dels últims 10 anys

El Departament de Salut de la Ribera ha finalitzat la campanya contra la grip 2021-2022 amb rècord històric de vacunació en persones majors de 64 anys, el grup de risc més important en els quals es recomana la vacunació.

Així, des del passat 27 d’octubre i fins al 31 de gener, el Departament de la Ribera ha vacunat a un total de 40.041 majors de 64 anys, el millor registre de cobertura vacunal des de 2003, la qual cosa li permet, a més, superar en 11 punts l’objectiu marcat per la Conselleria de Sanitat per a aquesta temporada 2021-2022. 

Cal destacar que en les 11 zones bàsiques d’aquest Departament de Salut s’ha superat el 70% de vacunació per a aquesta població diana, arribant, fins i tot, a aconseguir-se el 80% en alguns municipis.

Segons el director d’Infermeria d’Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera, Carlos Herrero, “darrere d’aquests alts índexs de protecció contra la grip, està el treball de tots els professionals d’Infermeria d’Atenció Primària, que han dut a terme una gran labor de coordinació per a aconseguir aquests magnífics resultats de cobertura vacunal”. 

Més de 56.000 dosis administrades

A nivell global, el Departament de Salut de la Ribera ha administrat un total de 56.043 dosi, el seu segon millor registre dels últims 10 anys. Del total de persones vacunades, el 55% han sigut dones i el 45%, homes.

En paraules d’Herrero, “aquesta campanya de vacunació ha suposat un vertader desafiament per a l’Atenció Primària enguany, ja que ha coincidit amb la sisena ona de coronavirus, amb un important increment d’atencions en els centres de salut, tant física com telefònicament, i amb l’administració de la dosi de record de la vacuna enfront del coronavirus”.

“Els resultats obtinguts en la campanya de la vacunació contra la grip –ha continuat Herrero- només han pogut ser possibles gràcies a la implicació, dedicació i compromís dels nostres professionals d’Infermeria”.

Professionals sociosanitaris

Al costat del grup de majors de 64 anys, cal destacar que el Departament de Salut de la Ribera ha vacunat, a més de 3.000 professionals sanitaris i sociosanitaris de la comarca (treballadors de les residències de majors o amb diversitat funcional, hospital i centres de salut), la qual cosa ha suposat superar el 94% d’aquest col·lectiu.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*