La Unitat d’Hospitalització a domicili de la Ribera incorpora una infermera gestora de casos per a pacients crònics complexos i pal·liatius

Post també disponible en: Castellano

Ha permés reduir un 90% el reingrés d’estos pacients a l’Hospital d’Alzira per complicacions en el seu estat de salut

Es tracta de pacients que tenen múltiples patologies, que es troben en una situació de fragilitat i que freqüenten contínuament els serveis sanitaris

La infermera gestora permet realitzar un abordatge integral del pacient, evitant-li desplaçaments innecessaris, disminuint els temps d’espera i millorant la comunicació amb els professionals sanitaris

La Unitat d’Hospitalització a Domicili (UHD) de l’Hospital Universitari de la Ribera ha incorporat la figura de la infermera gestora de casos a la seua cartera de serveis. 

Des del darrer mes de gener, esta professional s’encarrega de l’abordatge dels pacients crònics complexos d’altes necessitats i dels pacients amb cures pal·liatives.

S’entén com a pacient complex d’alta necessitat aquell que presenta múltiples patologies (pluripatologia), que es troba en una situació de fragilitat i que freqüenta contínuament els serveis de salut. 

D’esta manera, la infermera gestora de casos realitza un abordatge integral d’este tipus de pacients, davant els quals apareix com a únic referent, ja que s’encarrega de coordinar els diferents nivells assistencials (Atenció Primària i Hospital) i els professionals sanitaris dels quals depén el pacient.

Així, s’evita al pacient desplaçaments innecessaris als serveis de salut, se li estalvien temps d’espera i es millora el seu accés i comunicació amb els diferents professionals sanitaris. 

Només 55 ingressos en huit mesos

En els primers huit mesos de l’any, la infermera gestora de casos de la UHD ha seguit a un total de 267 pacients crònics complexos, realitzant un total de 1.001 gestions programades o a demanda d’Infermeria, la qual cosa ha generat 356 ingressos directes en la UHD per a control mèdic i/o ajustos de tractament.

Així mateix, cal destacar que la gestió d’estos pacients per la infermera gestora de casos ha permés reduir un 90% el reingrés d’estos pacients a l’Hospital d’Alzira. 

Així, tots ells han ingressat, en conjunt durant els 8 primers mesos de l’any, un total de 55 ocasions per complicacions en el seu estat de salut, mentre que estos mateixos pacients van ingressar, entre gener i agost de 2021 i abans de ser inclosos en el programa de gestió de casos, en un total de 527 ocasions.

La infermera gestora de casos de la UHD de l’Hospital d’Alzira s’encarrega, igualment, de donar suport a les residències de la Tercera Edat del Departament de Salut de la Ribera en la gestió dels pacients crònics complexos que resideixen en elles. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*