El Departament de Salut de Manises redueix les queixes ciutadanes en els primers sis mesos d’any

Post també disponible en: Castellano

Han disminuït respecte a l’any anterior, un 33% en Urgències i un 38% en Atenció Primària
9 dels 10 centres de salut dependents de l’àrea de salut també han vist reduïdes les seues queixes. Els centres de salut de Xiva, Bunyol, Mislata i Aldaia compten a més amb major nombre d’agraïments per part dels pacients 
La Generalitat confirma aquestes dades amb l’enquesta de satisfacció de pacients que realitza anualment Sanitat, en la qual assenyala que 
el Departament de Salut de Manises ha obtingut valors superiors a la mitjana de la Comunitat Valenciana en la satisfacció general dels i de les pacients en àrees tan importants com l’atenció primària, urgències, consultes externes, obstetrícia, cirurgia i la unitat d’hospitalització a domicili.
En pediatria, el 28,1% dels pacients trasllada que l’atenció ha sigut “molt millor del que esperava”

El Departament de Salut de Manises ha fet balanç dels resultats obtinguts durant el primer semestre de 2023 quant a nivells de satisfacció de les persones usuàries. 

El Departament de Salut manisero ha obtingut xifres de “notable alt” quant a satisfacció dels pacients i ha aconseguit reduir el nombre de queixes ciutadanes durant els primers sis mesos de l’any. Concretament, la satisfacció amb l’atenció i el tracte rebut per part del personal mèdic i d’infermeria supera la puntuació de 9 sobre 10. Així mateix, la satisfacció global de l’atenció rebuda és de 8,7 punts sobre 10.

A més, en les enquestes realitzades anualment per la Conselleria de Sanitat, el Departament de Salut de Manises ha obtingut valors superiors a la mitjana de la Comunitat Valenciana en la satisfacció general dels pacients en àrees tan importants com l’atenció primària, urgències, consultes externes, obstetrícia, cirurgia i la unitat d’hospitalització a domicili.

38% menys de queixes en Atenció Primària
L’Atenció primària en el Departament lidera la reducció de queixes, amb un 38% menys que en el mateix període de l’any anterior. Això suposa que el nivell bàsic i inicial d’atenció del Departament de salut i els municipis que l’integren presenta la menor taxa de queixes ciutadanes per mil actes (0’27) en el Departament. De fet, és l’àrea que menor taxa de queixes reflecteix, amb una queixa per cada 3.684 atencions.

A nivell de centres de salut, 9 dels 10 centres pertanyents al departament presenten una menor taxa de queixes que l’any passat. Quant als agraïments dels usuaris, són els centres de salut de Xiva, Bunyol, Mislata i Aldaia els que compten amb major nivell de gratitud cap als professionals i l’atenció rebuda. 

D’altra banda, en les enquestes que realitza la Conselleria els pacients que mostren la seua satisfacció global amb l’atenció rebuda pels i les metgesses de família ascendeixen al 96%. Xifra que supera la mitjana de la Comunitat Valenciana.

El doctor Ricardo Trujillo, gerent del departament de salut, ha destacat “el compromís de tots els equips sanitaris en els diversos centres sanitaris amb la salut de la seua comunitat. Aquest conjunt de professionals treballen cada dia per a oferir una atenció personalitzada, humana i de qualitat”.

Satisfacció en el Servei d’Urgències
En concret, en el primer trimestre de 2023, en el servei d’Urgències ha disminuït un 33% el nombre de queixes rebudes respecte al mateix període de 2022, reducció molt considerable si es té en compte a més l’augment d’un 17% de l’activitat en 2023. 

Aquestes dades es veuen reafirmats per l’enquesta de satisfacció de pacients 2022 de la Comunitat Valenciana realitzada per la Conselleria de Sanitat, en la qual el Departament de Manises obté un percentatge de pacients molt satisfets i satisfets del 97,4%. 

Pediatria, molt ben valorada

En l’enquesta realitzada per la Conselleria, els resultats obtinguts a Manises en l’àmbit de l’atenció hospitalària posen en relleu que el 90,6% dels pacients atesos en pediatria mostren estar molt satisfets (puntuen amb 10) i satisfets (puntuen de 7 a 9) amb l’atenció rebuda. 

Aquest informe de Conselleria assenyala a més que el 28,1% dels pacients trasllada que l’atenció ha sigut molt millor del que esperava. Unes dades que milloren la mitjana de la resta d’hospitals de la Comunitat Valenciana.

Això reflecteix l’alt grau de satisfacció dels pacients que han passat per àrees tan importants com Urgències de l’Hospital, per pediatria o per l’Atenció Primària del Departament quant a l’atenció, tant sanitària com humana, que han rebut durant la seua estada. “Aquests resultats responen a l’esforç que, hui dia, continuen realitzant els nostres professionals per a oferir la millor atenció sanitària, cuidant de la salut de les persones que depenen de l’àrea de salut”, explica el Dr. Ricardo Trujillo. 

Un 31% més de trucades ateses en el Call center 
Els resultats de l’atenció telefònica que presenta el Departament de Salut de Manises en aquest primer semestre de 2023 també són significatius. Des que va arrancar l’any, els professionals de l’àrea de salut han atés quasi 100.000 crides. Aquesta dada és sensiblement superior al de trucades ateses en el primer semestre de 2022, que va ser de 67.938.

“Durant aquest primer semestre d’any hem atés un total de 98.916 crides de pacients, la qual cosa suposa un 31% més que en l’anterior semestre i d’alguna manera estar més prop de la nostra població protegida. Aquest servei ajuda a tindre una accessibilitat més efectiva i ràpida i evita desplaçaments innecessaris als centres sanitaris per a gestions senzilles”, ha explicat Sonia Palacios, responsable d’Admissió i de tots els punts d’atenció i informació al pacient en tots els centres sanitaris.

Un altre de les dades satisfactòries que mostren l’evolució del Call Center és el nivell d’aquest servei, que aconsegueix un 93%, la qual cosa representa la millor dada des de la posada en funcionament de l’atenció telefònica professionalitzada.

Les trucades ateses per aquesta àrea de salut, que ascendeix en l’actualitat a més de 416.497 des que va arrancar el servei a l’octubre de 2020, les atén un Call Center propi, instal·lat al principi de la pandèmia i que es localitza tant a l’Hospital de Manises com en el centre de salut de les localitats de Quart de Poblet, Riba-roja de Túria, Mislata, Manises i Aldaia. A més, aquest servei compta amb personal propi, però també amb professionals de cada centre de salut situats en cadascun dels seus centres. Tots ells compten amb informació i accés a l’estructura d’agendes i particularitats de cada centre.

Mislata, municipi amb més dites
Una anàlisi de les dades d’aquest primer semestre desprén que el municipi amb major volum de crides rebudes i ateses és Mislata, amb 23.092 trucades ateses des del centre de salut i altres 11.115 trucades ateses des del Consultori Auxiliar de Mislata. 

En segona posició se situa Manises, amb 16.831 trucades ateses des del seu centre de salut. El tercer lloc l’ocupa Aldaia, amb 14.402 trucades ateses, seguit de Riba-roja de Túria i Quart.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*