El director de les bandes de Bellreguard i Palmera guanya l’II Concurs de Pasdobles de la Falla Godayla de Godelleta amb “Pólvora i Cercaviles”

Post també disponible en: Castellano

La UM de la població va donar l’accèssit a “Matsim” de Ramón Soriano de Ontynient i el segon premi va ser per a “La Creueta” de Carlos Vallés de Vinalesa.

El compositor i director de l’Agrupació Artística Santa Cecilia de Bellreguard i de l’Agrupació Musical de Palmera, Eugenio Llopis, de La Safor, ha guanyat l’II Concurs de Pasdobles Fallers que organitza la Falla Godayla de Godelleta amb la peça “Pólvora i Cercaviles”, que des de dissabte passat portarà el nom de la Fallera Major de la citada falla de la comarca de La Foia de Bunyol-Xiva, Elena Cervera Ruiz. Ramón Soriano, el director de la Banda de Música de Campanar, va obtindre el segon premi amb “La Creueta” que portarà el nom de la Fallera Major Infantil, Marina Llits Soldat.

El guanyador de l’II concurs, Llopis, ha afirmat que per a ell “la música ho és tot. Ha sigut una satisfacció aconseguir aquest primer premi per la iniciativa de la Unió Musical i de la Falla Godayla de Godelleta d’organitzar un concurs on es permet als compositors realitzar la seua labor en pro de la música. M’he presentat i he tingut sort. Sense música no hi ha festa. Sense el suport de l’ajuntament, de la falla i altres empreses aquests esdeveniments no serien possibles” 

Ell va ser qui va compondre el pasdoble de l’ex ministre, escriptor i periodista, Maxim Horta, per encàrrec de María Fuster, el seu co presentadora. La UM de Godelleta ho va interpretar el passat estiu. A més, Llopis va aconseguir el passat 28 de gener l’II premi del XXXII Concurs Internacional de Pasdobles “Vila de Pou Estret” del municipi de Cartagena de Múrcia.

El compositor guanyador del concurs va agrair al jurat, compost per Juan José Navarro Hernández, Manuel Morales i Vicente Gavarda, la seua decisió de valorar el pasdoble com el millor dels 18 presentats al concurs. La seua peça va ser un dels quatre finalistes que va interpretar la UM de Godelleta en la primera part del concert celebrat en la vesprada del passat dissabte en la carpa instal·lada en el poliesportiu de la població on van assistir unes 500 persones, que va presentar el director de PlayRadioValencia, Vicente Alventosa.

El compositor de música festera, Ramón Soriano, d’Ontinyent, va aconseguir l’accèssit amb “Matsim” gràcies al vot dels músics de la UM de Godelleta. Godelleta i Alzira són els dos únics municipis de la província on s’organitzen concurs de pasdobles dedicats a les seues falleres majors ja que València els encarrega directament. 

L’alcaldessa de Godelleta, Amparo Pardo, va presidir l’acte juntament amb l’alcaldessa de Xiva; el de Macastre; i el regidor de Torís. A més van assistir a l’acte el president de la UM de Godelleta, Ángel Gil Tarín, el de la cooperativa, Miguel Juan; el de la Falla Francisco Luis Martínez Navarro, la vicepresidenta de la Junta Central Fallera, María Jesús Andrés, i la delegada de Juntes Locals, Marina Sánchez.

L’esdeveniment musical forma part del programa d’actes de les Falles de Godelleta, les primeres de 2024, que la seua plantá serà el 28 de febrer i la cremà el 3 de març. La presentació de les Falleres Majors està prevista per a aquest pròxim cap de setmana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*