El govern de l’Ajuntament de Bunyol (PP i XBuñol) reafirma el seu “suport a la plataforma Salvem Farrajón”

Post també disponible en: Castellano

En el plenari celebrat aquest dimarts, el govern de l’Ajuntament de Bunyol, conformat per PP i XBuñol, “van tornar a deixar clara la seua postura contrària respecte a la instal·lació de plantes fotovoltaiques en Farrajón”, tal com han manifestat a través d’un comunicat oficial.

“A principis de mes, va ser el propi govern qui, després de conéixer per part de la Conselleria de Medi ambient la instal·lació d’una planta fotovoltaica en la partida Farrajón, es va posar immediatament en contacte amb la plataforma Salvem Farrajón per a informar-los”, han afegit les mateixes fonts.

“Aquesta primera planta, en 2020, va ser informada favorablement per a la seua instal·lació per l’anterior govern de Bunyol, PSOE i IU-Podemos. Actualment, la competència per a concedir la instal·lació d’aquestes plantes depén de les Comunitats Autònomes, en aquest cas de la Generalitat Valenciana. No obstant això, l’actual govern de Bunyol, com diu des que va començar el seu mandat, lluitarà amb tots els recursos que tinga, perquè no s’instal·len plantes fotovoltaiques en cap paratge de Bunyol, entre ells *Farrajón. Per a això està treballant en la creació de les normes subsidiàries de modificació de l’ordenament urbanístic que permeten la instal·lació d’aquestes plantes en llocs en el que no es veja afectat el medi ambient. I en el cas específic de l’ara autoritzada, ha presentat un recurs de reposició contra la seua instal·lació”, tal com es recull a la nota oficial.

“A més es contractarà un tècnic mediambiental, el qual començarà el gener vinent de 2024, per a dur a terme, de forma planificada, els diferents projectes d’actuació sobre el territori forestal i agrícola amb el qual Bunyol compta”, han finalitzat des del govern de l’Ajuntament de Bunyol.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*