El Grup Popular de la Diputació reuneix alcaldes i portaveus per informar-los sobre línies econòmiques útils per aplicar a l’emergència

Post també disponible en: Castellano

El Grup Popular de la Diputació està completant aquests dies les últimes reunions amb alcaldes i portaveus de totes les comarques de la província en què se’ls està procurant informació sobre els plans econòmics de la corporació que poden resultar de gran utilitat per a aplicar en els ajuntaments , especialment en l’actual període d’emergència sanitària.

La Safor i la Ribera Alta seran les dues últimes a rebre aquesta formació econòmica els primers dies de la setmana vinent on, a l’igual que a la resta de comarques, s’analitzaran el Pla d’Inversions de la Diputació, el Fons de Cooperació i les iniciatives de el Grup Popular que permetran un quart lliurament d’aquest últim fons.

El diputat de l’àrea econòmica, Carlos Gil, està informant als alcaldes i portaveus el Partit Popular a la província de la situació pressupostària de la Diputació i els plans aprovats a través de reunions telemàtiques on també es resolen dubtes i es presta assistència tècnica per a resoldre els conflictes que sorgeixen en l’àmbit local.

Gil està acompanyat en cada reunió pel diputat provincial responsable de cada comarca, el que aporta un grau més gran de proximitat a la problemàtica de cada un dels municipis. L’objectiu és poder reforçar l’eficàcia en la gestió dels alcaldes populars i també la capacitat de fiscalització en el cas dels portaveus.

La iniciativa que va plantejar el Grup Popular va ser acceptada per l’equip de Govern provincial i permetrà que hi hagi una quarta entrega de Fons de Cooperació, prèvia revisió de l’Pressupost de la Diputació per al 2020, que aniria destinada a la generació d’ocupació local. És una eina molt útil en aquests moments on la destrucció de llocs de treball i el tancament d’empreses treu el cap amb força a tot el territori nacional.

Són molts els alcaldes de el Partit Popular que durant aquestes reunions s’han queixat de la minva que han tingut sobre els ingressos anunciats per la mateixa Diputació en el Pla d’Inversions avançat pel president socialista de la corporació provincial, Toni Gaspar, i que deixen a els municipis -especialment els de petit i mitjà mida-, en una situació complicada per fer front als reptes socials i inversors que es requereixen davant la crisi sanitària.

De la mateixa manera, els alcaldes i portaveus han expressat als integrants de el Grup Popular a la Diputació el seu malestar davant la desaparició de plans com la Dipu Et Beca o el Pla d’Assistència Tècnica i que complien una important tasca en el dia a dia dels consistoris.

El Grup Popular a la Diputació encapçalat per Juan Ramón Adsuara està posant a disposició dels alcaldes i portaveus una bateria d’iniciatives -com l’esmentada de formació econòmica- perquè puguin tenir ajuda davant d’una situació com l’actual on la gestió de Govern i la Generalitat no està solucionant les problemàtiques de les administracions locals.

Per això, el Grup Popular a la Diputació és l’altaveu de les queixes dels alcaldes i s’ha convertit en un vehicle per sol·licitar a les institucions provincials, autonòmiques i nacionals els desafiaments als quals s’enfronten els responsables municipals.

La manca d’informació sobre l’evolució de la pandèmia, l’escassa realització de test PCR i l’absència de protocols d’actuació en els cementiris, els poliesportius, les piscines públiques, les platges o la celebració de festes patronals, al costat de les emergències econòmiques i socials sorgides en nuclis de la població com a conseqüència de la crisi sanitària, són altres demandes que el Grup Popular de la Diputació de València està atenent i reivindicant en els últims dos mesos per atendre els alcaldes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*