El Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia permetrà incrementar un 25% les circulacions a Riba-roja de Túria

Post també disponible en: Castellano

La directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat s’ha reunit amb l’alcalde de la localitat per a explicar el contingut del projecte 

El pas de trens s’establirà en 24 minuts en les parades de la Línia 9 i de 12 minuts en el baixador d’El Clot de la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) 

La directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, ha celebrat aquest matí una reunió amb l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga Gadea, per a presentar les actuacions incloses en el Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia i que afecten aquest municipi al qual presta servei la Línia 9 (Alboraia-Peris Aragó / Riba-roja de Túria) i la Línia 2 (Llíria Torrent Avinguda) . 

Amb les actuacions previstes s’aconseguirà una millora dels temps de pas d’un 25%, en fixar una nova freqüència de 24 minuts en el tram a Riba-roja de Túria de la Línia 9 de Metrovalencia, que en l’actualitat és de 30 minuts. Aquest municipi compta amb tres parades en aquesta línia i punt d’accés en el baixador d’El Clot de la Línia 2 que tindrà una freqüència de 12 minuts. 

En la reunió s’han ampliat els detalls del Pla de Millora de Freqüències que ja va ser presentat a l’inici de l’any per part del conseller Arcadi España i que està dotat amb un pressupost de més de 230 milions d’euros, dels quals 90 es destinen a la xarxa de metro i la resta a les línies de tramvia. 

Les primeres actuacions estaran en marxa en 2023 amb l’objectiu de disminuir els temps de pas de circulació en tots els trams de la xarxa de metro i tramvia. 

Com ha valorat la directora gerent d’FGV després de la reunió, “amb aquest conjunt d’actuacions s’augmentarà la capacitat de transport en aquesta localitat de manera molt considerable i es farà un pas fonamental per a consolidar el servei que ofereix Metrovalencia, com una alternativa real a l’ús de vehicle privat”. 

Per la seua part l’alcalde ha valorat positivament les propostes presentades per FGV i que “ens permeten avançar de manera conjunta en la consecució d’oferta de transport sostenible, a l’abast de tots, que des de l’ajuntament secundem amb els serveis d’autobús gratuït per a enllaçar la nostra localitat amb el metre i les àrees industrials”. 
Menguzzato ha explicat que per a millorar les freqüències actuals és necessari la construcció d’una fuita en el baixador de la Cova de la Línia 9, punt ferroviari on la línia canvia el seu traçat de via doble a via única. 

Durant la trobada, s’ha informat que FGV acaba de licitar la redacció d’aquest projecte i que s’ha previst que els futurs treballs es realitzen en horari nocturn per a afectar el menys possible al servei comercial de Metrovalencia. 
En aquesta mateixa reunió s’ha informat també que des d’FGV en col·laboració amb la Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) es treballa en la reordenació de les actuals zones tarifàries amb l’objectiu de simplificar la situació actual i afavorir a un major nombre de municipis. 

Al seu torn, FGV i l’ajuntament han acordat realitzar un estudi amb la finalitat d’ampliar l’horari de servei, a primera hora del matí, per a facilitar l’accés i eixida del personal, que acudeix a treballar a les zones industrials per les quals passa la Línia 9.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*