El ple de Bunyol suspén les llicències urbanístiques per a evitar la instal·lació de grans plantes fotovoltaiques

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar en la vesprada d’ahir, dilluns, el ple ordinari corresponent al mes de setembre en el qual es va aprovar la suspensió de llicències urbanístiques amb la finalitat d’evitar la instal·lació de grans plantes fotovoltaiques com la prevista en la zona de Farrajón.

L’alcaldessa de Buñol, Juncal Carrascosa, va proposar que el punt es deixara sobre la taula per al ple com a màxim un mes per a donar veu a tots els veïns, i en un termini no superior a un mes tornar-lo a portar a ple, fins i tot a un extraordinari. Va explicar que en l’última setmana s’havia reunit amb dos grups de veïns que li havien traslladat la seua preocupació per la desinformació sobre el que suposaria aquest procés de paralització per a les seues propietats, i la seua intenció de ser escoltats per tots els grups municipals.

La proposta no va tirar avant en votar en contra d’esperar un mes IU, Podemos, PP i IAB, i només vote a favor el PSOE. Així, es va desenvolupar un llarg debat sobre el tema.

IU, Podemos, IAB i PP van coincidir que el posicionament fa uns mesos del ple en contra d’aquesta macro planta fotovoltaica, i l’informe dels tècnics d’urbanisme permetia suspendre amb efecte immediat les llicències per a les plantes solars fotovoltaiques, exceptuant aquelles que siguen d’autoconsum.

IAB va demanar incloure una esmena d’addició perquè es tingueren en compte les aportacions que es puguen realitzar des de la Plataforma Salvem Farrajón, però no va tirar avant. En la suspensió de les llicències s’inclou un procés d’exposició pública on qualsevol ciutadà o organització pot fer les seues aportacions.

Finalment es vote a favor de la suspensió de les llicències urbanístiques amb el vot favorable d’IU, Podemos, IAB i PP i l’abstenció del PSOE.

Altres punts
Per unanimitat es va aprovar unir-se al contracte programa de la Diputació de València per a la col·laboració i coordinació interadministrativa i financera en matèria de serveis socials en els exercicis 2021-2024.

També per unanimitat va tirar avant l’unir-se al conveni entre la Diputació d’Albacete i la de València per a la posada a la disposició de la totalitat d’aplicacions i eines d’administració electrònica que integren la plataforma Sedipualba.

Després d’aquests punts es va adonar de les resolucions d’alcaldia i dels regidors, les delegacions d’autoritzacions de matrimoni i l’informe de tresoreria del segon trimestre.

Precs i preguntes
José Luis Carrascosa, de IAB, va demanar que es convoque la comissió de nomenclatures per a proposar noms com el de la sala d’estudi Ana Lluch, i que a més se li haja de donar validesa en el plenari. Va demanar respecte per a l’oposició, i que es reprenga aqueixa comissió per al consens en l’elecció de noms.

Des del PP, David Alís, va preguntar per l’esport femení en handbol i futbol. Manuel Sierra va contestar que hi ha hagut intents de recuperar l’equip en handbol i crear-lo en futbol que no han quallat però que l’important és treballar amb la pedrera per a assegurar que hi haja equips femenins.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*