El Ple de l’Ajuntament de Xest aprova una moció perquè la nova normativa del Parc del Túria sigui menys restrictiva amb l’ús per part de ciclistes i genets

Pleno extraordinario por el Plan de Ordenación de los Recursos Naturales (PORN) del Turia.
Pleno extraordinario por el Plan de Ordenación de los Recursos Naturales (PORN) del Turia.

Post també disponible en: Castellano

Pleno extraordinario por el Plan de Ordenación de los Recursos Naturales (PORN) del Turia.
Ple extraordinari pel Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Túria.

Dijous passat, 10 de gener, va tenir lloc un ple extraordinari, convocat d’urgència a petició del Partit Popular, per tractar dues mocions relacionades amb el nou Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Túria, en el qual està inclòs Xest , i que es troba en aquests moments en tràmit d’exposició pública després de mesos en procés de redacció. La primera d’elles instava a l’administració a què flexibilitzi les limitacions per a ciclistes i genets que la nova redacció preveu, tenint en compte les al·legacions presentades per ajuntaments i associacions. A través de la segona moció es sol·licitava ampliar el termini per a presentar aquestes al·legacions, en principi obert fins al 6 de febrer. Totes dues van ser aprovades per unanimitat.

“Nosaltres el que volem remarcar és que aquesta moció és d’una associació i hem decidit portar-la a ple com altres ajuntaments afectats pel mateix tema; nosaltres fem de transmissors estant d’acord amb aquestes peticions “, explicava José Sec, portaveu del Partit Popular. “El problema que ens traslladen dues associacions que utilitzen el parc és que la nova redacció dificulta i, en molts casos, fins i tot impedeix la seva activitat”. Aquestes entitats són l’associació internacional que agrupa ciclistes de muntanya (IMBA) i l’Associació de Criadors de Cavalls de Pura Raça Espanyola de la Comunitat Valenciana (PRECVAL).

“A aquest pla cal donar-li coherència i coordinació perquè elements importants com són la ciutadania i com són les activitats rurals que poden néixer o que ja s’estan desenvolupant com a activitats sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, es puguin seguir desenvolupant amb tot el respecte que es requereixi “, assenyalava Sec.

Per la seva banda, l’alcalde de Xest, José Morell, va justificar el vot a favor del Partit Socialista, assenyalant que des del seu grup “s’està a favor de fer compatibles els usos recreatius i lúdics de les zones dels parcs naturals i que no siguin només un santuari, tret que els experts determinin que així és millor i que necessiten una protecció més forta “.

En aquest línia es va pronunciar també el regidor de Compromís, insistint que és necessària una regulació per fer compatible protecció i conservació del parc natural amb el seu gaudi per part d’esportistes i ciutadania en general, però matisant que “aquesta compatibilitat deu treballar en un document posterior al que està en procés d’exposició pública i presentació d’al·legacions en aquests moments “.

Territori del Pla d’Ordenació

L’àmbit territorial del PORN del Túria inclourà els municipis de Benaguasil, Bugarra, Xest, Xulilla, Gestalgar, l’Eliana, Llíria, Manises, Mislata, Paterna, Pedralba, Quart de Poblet, Riba-roja de Túria, San Antonio de Benagéber , Vilamarxant i València, amb una superfície total de 16.777 hectàrees, sent declarades com a Parc Natural 8.104 hectàrees d’elles.

En el cas de Xest, la zona inclosa dins el Pla se situa al nord-est del terme, sent limítrof amb Vilamarxant i Riba-roja de Túria.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*