El plenari de Bunyol dona llum verda al Pla Urbà d’Actuació Municipal

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va aprovar ahir, dilluns, el Pla Urbà d’Actuació Municipal per unanimitat en la sessió ordinària del ple corresponent al mes de gener.
L’edil d’Urbanisme, Rafa Pérez, va assegurar que es tracta d’un pla a 8 anys, que marca més de 50 actuacions a realitzar fruit d’un procés de participació ciutadana.
Tots els grups van donar el seu suport al pla i van sol·licitar la posada en marxa de les actuacions conforme es marquen en aquest PUAM.
A continuació tots els grups municipals van aprovar per unanimitat una exempció del 95% en l’Impost de Béns immobles al CIM «La Armònica» per a un edifici destinat a usos culturals musicals.
El punt de l’ordre del dia de la modificació de la plantilla va ser el que més debat va generar en la sessió plenària. El Govern porta a debat i aprovació una proposta per a passar un lloc de conserge cobrador a conserge de manteniment perquè la bossa actual és d’aquesta última categoria i així es pot cobrir com més aviat millor la plaça necessària.
L’alcaldessa Juncal Carrascosa, va explicar que el consistori té creades 4 places de conserge en aquest moment, de les quals hi ha cobertes 3. En realitat farien falta 7 conserges entre el pavelló, els dos col·legis, el conservatori i l’institut vell, però es cobreixen amb personal de la brigada d’obres i serveis.
Per a cobrir la quarta plaça que hi ha en aquest moment amb l’actual borsa d’ocupació cal modificar la categoria professional, encara que com va assegurar Jonquera Carrascosa, i després va emfatitzar l’edil Rafa Pérez, els treballadors que fan una funció superior a la del seu lloc sempre cobren arranjament al treball que fan.
Des de Podemos el seu regidor Mati Mas va anunciar una abstenció en el seu vot, ja que va assegurar que es podia donar la circumstància que els treballadors perdés drets, encara que era conscient que el Govern feia la proposta de bona fe per a resoldre un problema. Des del PP i *IAB van mostrar la seva oposició a aquest canvi en assegurar que els treballadors sí que podien perdre drets i que els sindicats havien mostrat el seu desacord en la taula de negociació.
El punt va tirar endavant amb els 7 vots a favor de PSOE i IU, l’abstenció de Podemos i el vot en contra de PP i IAB.

Moció d’urgència

Podemos i IU van presentar una moció d’urgència per a mostrar el seu rebuig i la seva petició de modificació a la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com la Llei Mordassa, per “anar contra les llibertats i els drets fonamentals”.
La moció va tirar endavant amb 10 vots a favor i 3 abstencions.

Control al govern

En l’apartat de control i dació de comptes *IAB va preguntar per diverses factures de serveis de comunicació en diversos projectes, que van ser respostes pel Govern. També pel destí de 8000 euros en excedents d’obres, que Rafa Pérez va explicar que s’incloïen en un global de diverses obres subvencionades per la Diputació de València on el consistori havia aportat de fons propis més de 23.000 euros.

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes el PP va preguntar per la solució a la falta d’il·luminació a l’entrada de Bunyol per la rotonda de l’Avinguda Blasco Ibáñez, al que l’alcaldessa, Jonquera Carrascosa, va contestar que fa un temps es va produir un robatori de tota la instal·lació de coure. Després del robatori existeix el conflicte entre la Diputació i l’Ajuntament per saber quina administració és la responsable del seu arranjament.
A més el PP va traslladar la inquietud de veïns del Carrer Ruiz Pons, la coneguda Cuesta *Roya, pels últims accidents produïts. L’edil responsable, María Vallés, va assegurar que s’han produït per excés de velocitat, i per tant per la imprudència dels conductors, i que s’estan estudiant més mesures dissuasives.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*