La Diputació concedeix una subvenció a l’Ajuntament de Xest per a escometre millores en la sectorització de la xarxa d’aigua

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Xest ha rebut una subvenció de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, corresponent a la convocatòria de subvencions Reacciona per a la millora del cicle integral, per a continuar amb les obres de sectorització de la xarxa d’aigua potable en el nucli urbà.

Les obres ja s’han adjudicat, amb un import de de 89.948,33 euros (IVA inclòs) i comencen hui, dilluns 7 de març, amb un termini d’execució d’entre 7 i 10 setmanes. “Gràcies a aquesta subvenció podem començar a optimitzar la xarxa de proveïment d’aigua del nostre municipi, millorant la seua eficiència en sectoritzar-la i automatitzar-la. D’aquesta manera és més fàcil detectar fugides i evitar corts generals quan hi ha avaries. Cal destacar que l’avantatge més directe d’aquestes actuacions és l’estalvi estimat de 59.363 m³ a l’any, la qual cosa permetria reduir l’extracció de l’aigua en aqueixa quantia”, explica l’alcalde, José Morell. “A més, a poc a poc anirem substituint la xarxa de fibrociment per canonada de poliestiré, per a mitigar les fugides existents i per a adequar els materials a la legislació vigent en matèria de proveïment d’aigua per al consum humà”.

La primera de les actuacions es durà a terme al carrer Literat Azorín, des de la cantonada amb carrer Pintor José Tarín, on es farà el canvi de la xarxa de fibrociment per polietilé. Paral·lelament, hui comença la sectorització de la xarxa en el tram que va de la carretera Llíria al carrer Llorer i al carrer Julio Tarín. En les pròximes setmanes s’emprendran la resta d’intervencions en carrer Quevedo, carrer Ribera, carrer Vicente Navarro, avinguda Castella (a l’altura de la caserna) i en l’encreuament de carrer Pérez Galdós amb Baró de Xest.

Amb motiu d’aquestes obres és possible que es programen corts en el subministrament de la xarxa que s’avisaran amb la màxima antelació possible a través de les plataformes informatives de l’Ajuntament. 

Situació actual de la xarxa d’aigua potable a Xest i futures millores
En la xarxa de Xest existeixen fugides d’aigua ocasionats per trencaments, buits i desgastos de materials que repercuteixen a nivell d’explotació, produint desaprofitament d’aigua, reduint l’eficiència de la xarxa i generant una pèrdua econòmica considerable. Actualment, el nucli urbà solament compta amb 4 sectors (Sector Carretera Llíria, Sector Hernán Cortés, Sector UA-9 i Sector IMES) pel que pràcticament el 80% del casc està sense sectoritzar. A més, el 32% de la xarxa és de fibrociment, amb més de 40 anys d’antiguitat.

Per a millorar aquesta situació l’Ajuntament ha realitzat un estudi orientat a realitzar una correcta gestió dels recursos hídrics. Després de l’avaluació de l’estudi s’ha acordat adoptar les següents mesures: la sectorització del nucli urbà en 11 sectors, sumant 7 als ja existents; la instal·lació d’equips de monitoratge i telecontrol per a enviament d’informació sobre el cabal i pressió en cada sector; i la millora de la infraestructura d’aigua substituint els conductors de fibrociment per una xarxa de polietilé.

Aquesta última millora s’iniciarà en els sectors més afectats, localitzats en la part oest del municipi (Sector Carretera Llíria). Així, en primer lloc començaran les obres al carrer Literat Azorín, on prèviament s’instal·larà un provisional d’aigua per a garantir el servei a les persones abonades i, aprofitant les obres, es realitzarà l’encintat de les voreres afectades per l’actuació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*