El PP atribueix a el govern de Xiva “el tornar a donar l’esquena als veïns de Calicanto”

Post també disponible en: Castellano

Segons el PP, “són nombrosos els veïns que si no paguen el servici de vigilància privada són denunciats per l’Associació Cimes de Calicanto“.

El PP i els veïns recorden que la seguretat és una competència que ha de prestar l’ajuntament.

El ple rebutja una moció que demanava revertir esta situació que el PP porta denunciant des de la legislatura passada.

El PP de Chiva porta des de la passada legislatura lluitant perquè l’Ajuntament ajude als veïns que es neguen a pagar les quotes i que són denunciats per l’Associació Cumbres de Calicanto. En el ple corresponent a el mes de setembre, el PP, sumant-se a la moció de ADUC que abundava en aquesta necessitat, va veure com l’equip de Govern rebutjava aquesta possibilitat amb els vots en contra de Compromís i Més, Esquerra Unida i Vinchi i les abstencions de Ciutadans i PSOE.

La postura de el grup popular -que ha defensat Esther Sancho- és que «ha d’acabar amb l’obligatorietat que els veïns de Calicanto hagen de pagar per un servei de seguretat privada quan és una competència que ha de prestar l’Ajuntament», com succeïx amb l’enllumenat i altres serveis atribuïts legalment al consistori.

L’últim informe del secretari municipal dóna la raó als veïns i posa en relleu les pressions i les demandes que l’Associació Cumbres de Calicanto de naturalesa privada està realitzant procedint a demandar judicialment als que es neguen a abonar un servei que no els correspon sufragar.

Sancho ha agraït l’informe de l’secretari, malgrat que s’haga trigat tant a emetre, i va recordar que «portem molt de temps amb el tema de l’obligatorietat de tenir seguretat privada per als veïns de Calicanto i ja el 2018 vam acudir a la subdelegació de Govern per intentar solucionar aquesta qüestió ».

«També vam presentar aquest any una moció i una esmena al juliol de 2019 demanant que s’ampliés la presència de la Policia Local en Calicanto ja que l’ajuntament és el que ha de vetllar per la seguretat dels veïns i no una entitat privada», ha explicat la regidora popular.

Esther Sancho ha advertit que «quan el 1999 es va lliurar la urbanització ja no hi havia obligatorietat per als veïns d’haver de pagar un servei de seguretat privada per la qual cosa Associació Cims de Calicanto no pot ficar-se en les competències que són pròpies de l’Ajuntament».

La postura de el Grup Popular a l’Ajuntament de Chiva és clara i manté que «dins dels impostos que paguen els veïns està inclòs, a l’igual que l’enllumenat públic o la neteja, la seguretat i no hi pot haver cap associació que es lucre per aquest motiu ».

Sancho ha reiterat que basant-se l’informe de l’secretari municipal «podem adoptar un acord plenari que hauria de ser per unanimitat on seiem les bases i acabem d’una vegada amb aquesta injustícia i malson que li està costant la salut a més d’un veí».

Dilaten la solució

Tot i la legalitat, l’informe de l’secretari i l’evidència que els serveis pels quals s’obliga a pagar als veïns corresponen a l’ajuntament, l’actual equip de govern municipal va rebutjar, de nou, la iniciativa. Sancho ha lamentat que per una banda van reconèixer que la situació que viuen molts veïns és «injusta» però han desestimat donar-los empara de manera immediata com correspondria.

La proposta que pretenen dur a propers plens és «modificar el Pla Parcial de Calicanto per deixar sense poders ni competències a l’esmentada associació», però tota aquesta tramitació deixarà en «una situació d’abandonament als veïns que ja han de fer front processos judicials», ha denunciat Esther Sancho.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*