Xest celebrarà una festes d’octubre adaptades a la situació de pandèmia

Post també disponible en: Castellano

La regidoria de Festes ha preparat una programació festiva totalment nova per a este mes d’octubre, tenint en compte les limitacions actuals a l’hora de celebrar actes socials, a causa de la pandèmia COVID-19.

Les activitats començaran divendres que ve, 2 d’octubre, a les 19:30 hores amb una traca d’inici de festes i un concert a càrrec de la Coral Cantábile de Xest, a la plaça de l’Ermita.

“La traca aèria, de 250 metres, recorrerà el carrer Xiva fins a la plaça Doctor Cajal, de manera que es puga veure des de les finestres i balcons, evitant d’aquesta manera aglomeracions. L’objectiu és seguir oferint oci a les festes patronals del nostre poble complint la normativa sanitària “, explica el regidor de Festes, Raúl Mota. “Cal recordar que en aquestes dates se celebren les nostres festes, però també hem d’adaptar a la nova normalitat. Per això, els actes són petits, amb aforament reduït, i en altres ocasions són activitats plantejades amb la idea que la gent pugs gaudir-traient el cap al carrer “.

Teatre i música

Entre les activitats, destaca el festival d’art a llocs singulars, “Xest Inusual”, amb tres obres de microteatre o de teatre breu que es realitzaran els dies 9, 10 i 23 d’octubre, a les entrades de cases antigues de la localitat. Cada actuació comptarà amb dos passis, a les 18 i a les 20 hores. A més, dins de el festival s’emmarquen els espectacles de carrer Aigua, que oferirà la companyia NUC el dissabte 3 d’octubre al Parc de la Lomiquia; i surats, de la companyia David Moreno & Cia., que tindrà lloc a la plaça Doctor Cajal, el diumenge 11 d’octubre a les 19 hores.

La música tindrà un espai destacat en la programació festiva. Així, a més del concert ofert per la coral Cantábile, el dia d’inici de festes, les agrupacions de l’Associació Musical la Lira protagonitzaran una cercavila, el dissabte 3 d’octubre, i dos concerts, que es realitzaran els dies 17 i 25 d’octubre , a càrrec de la Banda Juvenil i la Banda Simfònica, respectivament.

Activitats solidàries i juvenils

Dins el programa de festes, es realitzarà una Run Càncer simbòlica el diumenge 4 d’octubre, de 9 a 12 hores. Els i les participants podran col·laborar amb la causa de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) comprant dorsals i samarretes en diferents negocis locals.

D’altra banda, s’ha organitzat un Gaming Day & Scape Room pel 16 d’octubre a les 18 hores, amb tallers d’impressió 3D, i en què participaran el gamer Perxitaa i la influencer Violeta.

Concurs de balcons engalanats

Tal com ha informat el regidor, substituint a el tradicional concurs de carrers engalanats, que aquest any no pot realitzar-se a causa de la pandèmia, es convocarà un concurs de balcons engalanats, amb cinc premis econòmics. Les persones interessades podran inscriure a l’oficina de Turisme de dilluns a divendres de 10 a 14 hores fins el 8 d’octubre de 2020.

Actes religiosos

El dia 18 d’octubre, com cada any, se celebrarà la festivitat de Sant Lluc Evangelista, patró de Xest, però en aquesta ocasió també es farà missa d’honor a la patrona del municipi, la Mare de Déu de la Soledat. Per evitar aglomeracions, hi haurà dues sessions de missa, una a les 12 hores i una altra a les 18 hores. El dia culminarà amb el tret de dos castells de focs artificials simultanis, a càrrec de la pirotècnia Reyes Martí.

El programa complet es pot consultar al web cheste.es ia les xarxes socials municipals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*