El PP d’Aras de los Olmos denuncia que l’alcalde no els permet accedir a expedients de pagaments

Post també disponible en: Castellano

El portaveu de el Grup Popular de l’Ajuntament de Llaures dels Olmos, Domingo Sáez, ha sol·licitat durant el passat mes de febrer, fins a dues vegades, l’accés a l’expedient de pagaments del mes de desembre de 2019 i gener de 2020, així com a els decrets i resolucions d’Ajuntament, segons han informat fonts de l’PP provincial.

Ja iniciat el mes de març, Sáez torna a reiterar la seva sol·licitud advertint de la irregularitat que l’alcalde, Rafael Giménez Chicharro, està cometent i de la possible adopció de «mesures legals» si es manté en aquesta posició.

«Resulta extremadament preocupant que l’alcalde ens faci esperar el ple de març, per poder veure les resolucions de gener» indica el portaveu popular. Sáez incideix en els seus escrits en el criteri de l’Tribunal Suprem (TS) sobre el dret dels regidors a obtenir de l’alcalde totes les dades i la informació que requereixin per al desenvolupament de la seva funció i no exigeix ​​als sol·licitants explicació o justificació de la raó per la qual es demanen, com es recull en la sentència de l’Suprem de 26 de juny de 1998.

Sáez ha explicat que «els representants públics hem de tenir presents les indicacions de el document sobre el dret d’informació dels regidors de l’Observatori Municipal de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que tracta de conjugar la transparència de l’Administració i la possibilitat d’accedir a el coneixement dels seus arxius i registres per part dels regidors membres de la Corporació».

Conclou el portaveu popular reflexionant «sobre la incoherència que suposa que des de l’equip de govern es facin ostentacions constants de la transformació digital de l’Ajuntament, de la importància de la digitalització de l’Administració, i no siguin capaços d’ensenyar a l’oposició en què es gasten els diners dels Areños».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*