El PP de Bunyol demana que els tècnics municipals verifiquen si les condicions del centre de menors permeten la seva continuïtat

Edificio en el que se ubica el Centro de Menores de Buñol.

Post també disponible en: Castellano

Edificio en el que se ubica el Centro de Menores de Buñol.
Edifici en el qual se situa el Centre de Menors de Bunyol.

El Partit popular de Bunyol, «davant la incapacitat de l’actual govern local de donar solucions, li ha proposat que enviï als tècnics municipals per verificar si les condicions del centre de menors permeten o no la seva continuïtat», tal com han informat en un comunicat .

Segons els populars, «l’alcaldessa de la localitat, Jonquera Carrascosa (PSOE) ha estat incapaç d’oferir solucions al poble de Bunyol per a resoldre la situació del centre de menors ubicat a la nostra localitat ja que s’ha limitat a tirar pilotes fora sense aportar ni una sola idea per revertir aquesta situació que tant preocupa al nostre poble ».

«Així, en tres mesos, ha estat incapaç de concretar una reunió amb el President de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, tal com li va exigir el ple de l’Ajuntament, per a tractar de resoldre els problemes de convivència i seguretat que el centre de menors està generant al nostre poble », segons els populars.

El PP considera “que, tant per les notícies com pels informes elaborats per la Fiscalia de Menors sobre el centre revelen que a l’Ajuntament se li ha anat de les mans el seu control institucional. Tant és així que actualment existeix una preocupant massificació, els menors es veuen obligats a dormir a terra en una situació d’amuntegament, no es compleixen les mesures de prevenció de riscos necessàries per a un centre d’aquestes característiques i la situació de salubritat, seguretat i sanitàries estan en entredit », afegeixen des del PP.

«A aquesta situació, se sumen les notícies descoratjadores que parlen de presumptes abusos o la situació dels menors del centre que no es troben escolaritzats quan l’educació és obligatòria fins als 16 anys».

Pel PP, «l’Ajuntament gestionat per un quadripartit (EU-PSOE-Votem més trànsfugues) no pot mirar a una altra banda davant les greus situacions de salubritat i seguretat ocorregudes en el centre de menors, ja que la Llei de Règim Local atribueix competències als ajuntaments en les següents matèries: Avaluació i informació de situacions de necessitat social i l’atenció immediata a persones en situació o risc d’exclusió social; Policia Local, Protecció Civil, prevenció i extinció d’incendis; Protecció de la salubritat pública; Participar en la vigilància del compliment de l’escolaritat obligatòria; així com Actuacions a la promoció de la igualtat entre homes i dones i contra la violència de gènere ».

Per això, des del PP asseguren que estan «molt preocupats davant la situació de desprotecció i la insalubritat en què es troben els menors del centre de recepció. Tot això ens reafirma en manifestar que la ubicació a Buñol del centre de menors no és adequada per la falta de recursos educatius, infraestructures hospitalàries i falta de cossos de seguretat de l’Estat per mantenir una convivència veïnal que el govern local de Bunyol ha permès que es trenqués».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*