El PP denúncia que La Pobla de Vallbona es queda fora del Fons de Cooperació de Diputació “per incomplir la llei”

Post també disponible en: Castellano

Després d’anunciar l’Ajuntament que rebrà 358.000 euros de la Diputació, ara queda fora del repartiment per no presentar a temps el Pla Econòmic Financer

La Partit Popular denúncia que La Pobla de Vallbona queda exclosa del repartiment del Fons de Cooperació que rebran tots els municipis de la província per no complir els requisits a l’incomplir la llei d’Estabilitat Pressupostària. Tal com reflectix la Diputació de València en un decret del 4 de juny, La Pobla de Vallbona queda exclosa del repartiment i deixa d’ingressar 358.000 euros.

Per a la portaveu popular, Mari Carmen Contelles, “los veïns de La Pobla patixen les conseqüències de la pèssima gestió econòmica i la superba de l’equip de govern comandat per Compromís. A pesar que ho advertim fa dos anys, l’alcalde, Josep Vicent Garcia, va aprovar de pressa i corrents fa a penes un mes un Pla Econòmic Financer obligat per incomplir reiteradament la llei d’Estabilitat Presupuestaria”.

“En estos moments de crisi econòmica, quan més ho necessiten els nostres veïns, l’Ajuntament pot perdre uns recursos provincials per no gestionar de manera responsable i botar-se la llei a la torera. Si aprovar el Pla amb dos anys de retard, ja era perjudicial per a la nostra localitat per veure’s obligats a fer retalls en servicis i inversions en moment d’extrema necessitat. Ara, per si açò fora poc, tots els veïns de La Pobla poden perdre definitivament 358.000 EUR de la Diputació per culpa d’un alcalde que es creu per damunt de la ley”, ha lamentat Contelles.

Per a Contelles, “por el bé de tots els veïns esperem que esta exclusió del repartiment i la pèrdua de 358.000 euros siga esmenable, la qual cosa sí que queda clar és que la Diputació de València deixa en evidència la gestió econòmica irresponsable de la coalició formada per Compromís, PSPV, QUOTA i Amb tu que no ha complit la ley”.

Els populars recorden que la intervenció municipal va assenyalar que l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona incomplix greument la regla de gasto, passant de 1.174.945,29 EUR en 2018 als 2.922.934,70 EUR en 2019. Un incompliment de la llei a què cal sumar un dèficit de 789.668,72 EUR en 2019. Un incompliment que va obligar a l’equip de govern a retallar inversions i servicis per valor de 655.956 euros per a complir el Pla Econòmic Financer aprovat a penes fa un mes.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*