El PP denuncia una agressió sexual a una menor en el centre d’acollida de Bunyol

La portavoz adjunta del Grupo Parlamentario Popular (GPP), María José Català.
La portavoz adjunta del Grupo Parlamentario Popular (GPP), María José Català.

Post també disponible en: Castellano

La portavoz adjunta del Grupo Parlamentario Popular (GPP), María José Català.
La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular (GPP), María José Català.

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular (GPP), María José Català, ha assegurat avui que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, “s’amaga, no dóna la cara i menteix” en matèria de menors i li ha exigit “que doni la cara “i expliqui els últims esdeveniments registrats al centre de Bunyol.

Català s’ha referit així als últims fets ocorregut al centre de Bunyol, en referència a un possible cas d’abús sexual que podria estar vinculat amb menors del centre tutelat per li Generalitat en aquesta localitat. Per Català, el president de la Generalitat, Ximo Puig, “ha de començar a reflexionar sobre la mala política” que està duent a terme la vicepresidència en matèria d’Infància “i ha de manera immediata” rescindir la delegació d’aquestes competències a Mónica Oltra.

Així, ha instat a Puig a reprendre des de Presidència de la Generalitat l’àrea de menors perquè “la tutela dels més desfavorits és i ha de ser la principal preocupació del Consell, i no ho està sent”. “A Oltra cada vegada se li fa més costa amunt venir a Les Corts, per la qual cosa Puig ha de prendre cartes en l’assumpte. Demanem que la seva vicepresidenta comparegués a la Diputació Permanent i ni tan sols ha vingut a acompanyar al President -a la compareixença sobre l’incendi d’LLutxent- “, ha manifestat.

“Portem tota la Legislatura amb fuites, baralles, successos com les violacions d’Alacant, incidents i possibles abusos en el centre de Bunyol. És molt difícil defensar que la vicepresidenta estigui actuant de manera responsable amb els menors tutelats”, ha denunciat.

“El centre de menors de Bunyol -ha afegit- és un polvorí social, excedeix que és tolerable i permissible i no s’estan prenent cartes en l’assumpte”. “Oltra ha de donar les explicacions necessàries per aclarir si aquesta situació s’ha produït, perquè la Conselleria havia de ser coneixedora dels fets perquè resulta bastant difícil de creure que una intervenció de la Policia Autonòmica d’aquestes característiques en un centre de menors que depèn de seva conselleria sigui totalment desconeguda per la vicepresidenta “.

Per a la portaveu adjunta, Oltra “va mentir i intento amagar un fet” i ha assenyalat que des del PPCV “esperem que ningú intenti relativitzar un possible abús”. Per això, el GPP demanarà a la vicepresidenta que doni les explicacions oportunes sobre “aquests possibles greus fets, perquè és una gota més en un got ple des de fa molt temps”.

A més, el GPP demanarà la ràtio de menors atesos en aquestes instal·lacions durant l’estiu “perquè sabem que s’ha excedit la ràtio permesa” i que a més, s’han registrat nombroses fuites.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*