El projecte europeu Bridge 2030, en el qual participa Benaguasil, arriba a la seua fase final

Post també disponible en: Castellano

Esta iniciativa para acercar la gestión pública a la juventud se enmarca en la participación del Ayuntamiento de Benaguasil en el programa europeo Bridge 2030

Realitzar intercanvis culturals amb altres països de la Unió Europea ha sigut la proposta més votada d’entre totes les plantejades pels joves de Benaguasil.

El saló de Plens de l’Ajuntament de Benaguasil ha sigut hui l’escenari de la jornada de clausura del Projecte Europeu Bridge 2030, en el qual ha participat l’alumnat de 2n ESO de l’IES Benaguasil que des de principis d’any han estat treballant en aquest projecte per a acostar-los l’Agenda 2030 i implicar-los en la vida política del municipi.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde Ximo Segarra, i ha comptat amb la presència dels regidors de Projectes Europeus, Stephane Soriano, i de Joventut, Ana Aleixandre. 

Sota el nom “La joventut a ple”, l’alumnat ha participat en la realització d’un simulacrpo de sessió plenària a l’Ajuntament en la qual cada grup de treball ha presentat les diferents propostes treballades: lloguer de patinets elèctrics, aprofitament de l’aigua en zones municipals, intercanvis culturals a Europa, lloguer de bicicletes pel poble BenBici, zones per a fer esport a l’aire lliure o un cinema municipal.

Després de l’exposició s’ha procedit a la votació, sent el projecte la iniciativa del qual pretén posar en marxa intercanvi juvenil amb altres ciutats europees la que més vots ha obtingut i, que portarà al grup vencedor a viatjar a Guardistallo el mes vinent de setembre dins del projecte rEU-Discovery.

Amb aquesta jornada es posa punt final a aquest projecte cofinançat per la Unió Europea BRIDGE2030, en el marc de les Activitats de Participació Juvenil del Programa Erasmus, i liderat per l’Ajuntament de Benaguasil.

El regidor de Projectes Europeus, Stephane Soriano, ha manifestat sentir-se “orgullós que Benaguasil haja liderat aquest projecte dirigit a la joventut de Benaguasil, i en el qual l’alumnat de l’IES ha participat de forma molt activa per a expressar i dissenyar el futur que volen per a Benaguasil, demostrant la importància que la joventut s’implique en la presa de decisions del seu municipi”.

Projecte Bridge 2030

El projecte ha comptat amb altres dues fases; la primera “Formant-nos en l’Agenda 2030 i els ODS”, es va dur a terme al febrer i en elles experts en la matèria van realitzar ponències sobre esport i salut, igualtat, aliances i participació, educació i ocupació, sostenibilitat i emprenedoria. Posteriorment l’alumnat va treballar en grup sobre el ODS assignat per a elaborar propostes locals que ajuden i fomenten la consecució d’aqueix ODS a Benaguasil. 

Mentre que en la segona fase “Defensant mostres proposades”, l’alumnat va aprofundir en la redacció de les propostes locals treballades per a ultimar la idea a presentar en el ple en la fase final del projecte, a més de xarrades en matèria d’oratòria i exposició de projectes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*