El projecte Life Low Carbon Feed opta a ser un dels millors d’enguany a la Unió Europea

Post també disponible en: Castellano

El projecte europeu LIFE Low Carbon Feed (LCFEED), que la Va unir de Llauradors i Ramaders, diu haver liderat, opta aquesta setmana a convertir-se en el millor projecte LIFE d’enguany, després d’una reduïda selecció dels Life Awards 2021 en la qual han quedat només quinze de tota la Unió Europea.

Formen part al costat de la Va unir com a socis del projecte, l’Ajuntament de València i el de Vall d’Uixó, la Universitat Politècnica de València, la cooperativa Unió de Productors de Caprí i les empreses Low Carbon Economy i Àrea Europa (Itàlia).

El projecte ha aconseguit nous mètodes i pràctiques innovadores realitzant una valoració efectiva de les podes citrícoles i la palla de l’arròs per a convertir-les en un nou aliment competitiu per a remugants que redueix les emissions de metà, mitigant així el canvi climàtic tant en agricultura com en ramaderia. Les experiències demostren que els remugants alimentats amb el pinso LCFEED poden reduir fins a un 20% la seua emissió de metà (NH4) produïda per la seua digestió. Aquesta reducció se suma al CO₂ no emés en evitar les cremes agrícoles, demostrant així que és un aliment i una pràctica innovadora mitigadora del canvi climàtic. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*