Campanya: “El que passa en el camp no es queda en el camp”

Post també disponible en: Castellano

El Ministeri d’Agricultura llança una campanya divulgativa perquè la societat siga conscient dels beneficis per a tots que reporta la Política Agrícola Comuna en termes de sostenibilitat, vertebració rural i garantia d’una alimentació sana i a preus assequibles. Un 38% de la població espanyola no ha sentit parlar mai de la PAC, segons l’últim eurobaròmetre.

Luis Planas, ministre d’Agricultura va presentar en el Real Jardí Botànic de Madrid, la campanya de comunicació “El que passa en el camp no es queda en el camp”, a la qual va assistir José Manuel de les Heras, Coordinador Estatal d’Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders. 
Amb aquesta campanya, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació vol fer arribar un major coneixement de la Política Agrícola Comunitària -PAC- a la ciutadania en general. L’objectiu és estrényer llaços entre el món rural i urbà i, més concretament, fer que la gent conega no sols el que la PAC fa pels agricultors i ramaders, sinó en benefici de tota la societat. “La PAC és una política de suport al conjunt dels ciutadans, perquè contribueix a proporcionar aliments segurs a preus raonables”, ha assegurat. En aquest sentit, el ministre ha fet referència al 60 aniversari de la PAC i a la paradoxa que suposa que continue sent una gran desconeguda per a moltes persones. Segons dades de l’últim eurobaròmetre, un 38% de la població espanyola no ha sentit parlar mai de la PAC, mentre que a un altre 53% li sona, però desconeix les seues particularitats. Són xifres que ens situen per davall de la mitjana comunitària i que fan que aquesta nova campanya promocional es considere “oportuna, necessària i pertinent”.
L’aplicació d’aquesta política ha suposat un gran avanç en la qualitat i seguretat dels aliments i begudes comunitaris, que estan entre els més garantits del món. El ministre Planas ha recordat que, a Espanya, la PAC ha constituït un impuls transcendental per al sector agrari, en termes de renda i d’exportacions. 
La campanya “El que passa en el camp es queda en el camp” és presentada com un projecte ambiciós que es desplegarà a través de mitjans digitals, televisió, ràdio, premsa i publicitat exterior. S’estima que es poden aconseguir els 700 milions d’impactes. L’objectiu és millorar el coneixement de la població espanyola sobre aquesta important política europea que “està molt present en la nostra vida quotidiana”, ja que té forma d’aliments i arriba, cada dia, fins a les nostres neveres i els nostres plats.
La pandèmia i l’actual crisi derivada de la guerra a Ucraïna han posat de manifest la importància de la producció d’aliments, circumstàncies que han reivindicat la importància de la PAC en el dia a dia de tots.
La PAC suposa un terç de tot el pressupost comunitari, encara que a penes genera un 1% de tota la despesa pública dels estats de la Unió Europea. Amb una despesa, per ciutadà comunitari, de 31 cèntims al dia, els 447 milions d’habitants de la UE “disposem d’un subministrament estable d’aliments diversos, a preus raonables i amb les majors garanties, a més de contribuir a mantindre el medi ambient i el món rural”, ha remarcat Planas.
A Espanya, només la PAC suposa uns 6.800 milions d’euros a l’any, que arriben de manera directa a més de 680.000 beneficiaris a Espanya. El gruix, uns 5.700 milions d’euros, corresponen a ajudes directes i mesures de mercat, que principalment “aporten una xarxa de seguretat per als nostres productors, que els protegeix enfront de crisis i els ajuda a competir en un món globalitzat”.
Els fons de desenvolupament rural aconsegueixen uns 1.100 milions d’euros a l’any i es complementen amb el finançament de l’Estat i les comunitats autònomes, amb altres 550 milions d’euros. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*