El Racó d’Ademús tindrà un centre de dia i un taller ocupacional amb 40 places amb ajuda de la Diputació

Maria Josep Amigó y Ángel Andrés en Ademuz.
Maria Josep Amigó y Ángel Andrés en Ademuz.

Post també disponible en: Castellano

Maria Josep Amigó y Ángel Andrés en Ademuz.
Maria Josep Amigó i Ángel Andrés a Ademuz.

El Racó d’Ademús comptarà amb un centre de dia per a gent gran d’àmbit comarcal i un taller ocupacional per a persones amb diversitat funcional que seran construïts amb l’ajuda de la Diputació. La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha subratllat durant la visita a les futures instal·lacions comarcals que “el més important és que aquesta infraestructura d’àmbit comarcal permeti a les persones més grans quedar-se a seu territori”.

La vicepresidenta de la Diputació ha visitat el municipi d’Ademuz juntament amb l’alcalde, Àngel Andrés González, i ha pogut conèixer de primera mà els espais on s’ubicaran tant el centre de dia com el taller ocupacional. Maria Josep Amigó ha assenyalat que aquest projecte “era fonamental per evitar que les persones usuàries hagin de desplaçar llargues distàncies, i especialment a les zones d’interior del nostre territori, que és on s’ubicaran 4 dels 6 centres d’aquestes característiques que es construiran en els propers dos anys “.

Per la seva banda, l’alcalde d’Ademús ha expressat la seva satisfacció amb el projecte i ha explicat que “aquesta inversió per al benestar de les persones més grans i d’aquelles amb diversitat funcional és molt important per a la nostra comarca i municipi, perquè som una comarca amb poca població però molt envellida “. Segons ha indicat Àngel Andrés González, “aquestes persones habitualment compten amb pocs recursos i necessiten tota l’ajuda que els puguem prestar, i actualment només comptem amb una residència a tota la comarca”.

Aquestes infraestructures socials s’ubicaran al municipi d’Ademuz en els edificis de l’antic CEIP Nostra Senyora de Rosario. El projecte permetrà la creació d’entre 35 i 40 places en el nou centre de dia i un taller ocupacional per a usuaris amb diversitat funcional. La Diputació de València finançarà aquestes obres amb una inversió de 816.441 euros al llarg dels exercicis 2018 i 2019.

Aquesta nova infraestructura de serveis socials i per a persones dependents se suma als projectes que desenvolupa la Diputació en col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i els Ajuntaments. En total es construiran sis nous centres socials en els municipis d’Agullent, Aras de los Olmos, la Font de la Figuera, Meliana i Mislata, a més d’Ademús, i es crearan més de 500 noves places públiques en centres d’àmbit comarcal.

La Diputació invertirà, entre 2018 i 2019, 11.019.428 d’euros per a aquestes obres, als quals se sumen els 5.589.725 que va destinar en l’exercici 2017. Amb aquests fons, la corporació provincial destinarà a 3 anys més de 17 milions d’ euros per a infraestructures socials.

Ademuz rep 1,5 milions d’euros en inversions provincials

La localitat d’Ademús ha percebut, entre 2015 i 2018, 1.509.019 euros a través dels diferents plans de subvencions reglades que desenvolupa la Diputació de València. Això, a falta de l’aprovació dels pressupostos de 2019, suposa un augment de 81.540 euros respecte del total d’inversions que va percebre el municipi durant l’anterior legislatura.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*