El Consorci València Interior participa a Alemanya en la presentació dels avenços del projecte Urbanrec

El Consorcio Valencia Interior ha llevado su proyecto a Alemania.
El Consorcio Valencia Interior ha llevado su proyecto a Alemania.

Post també disponible en: Castellano

El Consorcio Valencia Interior ha llevado su proyecto a Alemania.
El Consorcio Valencia Interior ha llevado su proyecto a Alemania.

Com ja va avançar tucomarca.com en la seva edició impresa, el gerent del Consorci València Interior, Ángel Rodríguez, ha acudit a Alemanya com a soci del projecte europeu URBANREC per a la posada en comú dels resultats obtinguts fins al moment des de l’inici del programa.

«La reunió se celebra a la localitat alemanya de Grafenberg i serveix per abordar les qüestions relacionades amb els últims avenços, on s’exposa la valoració sistemàtica de la viabilitat econòmica i ambiental de les tecnologies que s’han estat testant per aprofitar al màxim els recursos continguts en els residus voluminosos », segons han informat fonts dela entitat.

«Entre els resultats obtinguts es troba l’obtenció de dissolvent de qualitat a partir de triturat de residus voluminosos, l’obtenció de poliols secundaris provinents de matalassos usats per a la formulació d’escumes de poliuretà, la confecció de feltres a partir de fibres reciclades provinents de matalassos i mobles entapissats, amb destinació per a aïllament en construcció o manufactures de nous entapissats. A més, s’han mostrat les propietats i viabilitat de nous compostos de fusta-plàstic i compostos de polipropilè reforçat amb fibres recuperades. Es tracta, en definitiva, de noves rutes de valorització de residus voluminosos, fins ara destinats a abocador en la seva major part, propostes i testades en el projecte ».

«Al costat d’aquestes, es proven a nivell local diverses accions de prevenció (extensió de la preparació per a la reutilització de mobles i estris), legislatives (proposta de creació d’un sistema de responsabilitat col·lectiva per als fabricants de matalassos) i de normalització i etiquetatge (productes amb ecolabel que garanteix la procedència de materials de qualitat recuperats). Aquestes accions es van a dur a terme, concretament, en quatre zones europees: Izmir a Turquia, Flandes a Bèlgica, l’Àrea de Varsòvia a Polònia i la província de València a Espanya ».

«El projecte europeu Urbanrec de valorització de residus voluminosos compta amb 21 socis de set països europeus, entre els quals es troba el Consorci València Interior. El treball del CVI és proporcionar materials (residus) i informació base per desenvolupar aquest projecte d’innovació, dades obtingudes gràcies a la informatització de la xarxa d’ecoparcs del consorci ».

L’objectiu principal del projecte és «donar una segona vida als residus voluminosos gestionats en els municipis. D’una banda, promovent un millor disseny per a major durabilitat i reparabilitat i, d’altra, millorant la logística, el tractament i aprofitament final del que no pugui seguir usant-se, evitant el seu abocament. El consorci, a més, amb la seva eina meu Compte Ambiental està incentivat la bona gestió dels estris i mobles voluminosos a ecoparcs. Aquest projecte està finançat per la Unió Europea mitjançant el programa Horitzó 2020, conforme a l’acord de finançament núm 690.103 », segons fonts del CVI.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*