El Consorci València Interior presenta a Ecofira 2018 els seus projectes punters en matèria de sostenibilitat

El ente expone el primero de los compostadores producido a partir de plásticos recuperados en las plantas de Llíria y Caudete de las Fuentes.
El ente expone el primero de los compostadores producido a partir de plásticos recuperados en las plantas de Llíria y Caudete de las Fuentes.

Post també disponible en: Castellano

El ente expone el primero de los compostadores producido a partir de plásticos recuperados en las plantas de Llíria y Caudete de las Fuentes.
L’ens exposa el primer dels compostadors produït a partir de plàstics recuperats en les plantes de Llíria i Caudete de les Fonts.

El Consorci València Interior exposa en Ecofira 2018 els seus projectes punters i els seus plans de proximitat, transparència, economia circular i innovació. Aquest certamen internacional de les solucions mediambientals es celebra cada any a Fira València i acull a les empreses i entitats relacionades amb la gestió mediambiental, on tenen cabuda aspectes com la recollida, el transport i el tractament de residus, així com la valorització i reciclatge.

És en aquest marc on el Consorci ha presentat el primer compostador produït a partir de plàstics recuperats a les seves instal·lacions. En aquest cas es tracta del primer dels 48 compostadors comunitaris fabricat amb plàstic procedent de les plantes de Llíria i Caudete de les Fonts però també ha adjudicat la construcció de 2.520 compostadors domèstics més, el procés de producció ja està en marxa.

El gerent de l’ens supramunicipal, Àngel Rodríguez, ha explicat també els seus plans de proximitat gràcies a l’eina pionera meu compte Ambiental, mitjançant la qual es premia el bon comportament ciutadà en matèria de reciclatge amb una bonificació en la taxa de tractament de residus. Pel que fa a transparència, ha presentat una nova eina de comunicació amb ajuntaments i amb la ciutadania en general per informar de manera clara, ràpida, concisa i visual de la gestió del Consorci.

Ecofira és la plataforma idònia on poder mostrar casos d’èxit, com el model de gestió de residus en zones amb despoblació, així com l’Estratègia de la Mitigació i Adaptació al Canvi Climàtic. En qüestions relacionades amb la innovació, el Consorci València Interior té en marxa una línia d’educació ambiental pionera en processos de compostatge i un altre de desgasificació primerenca a l’abocador de Caudete de les Fonts.

ECOFIRA és un punt de trobada en què empreses i organismes públics presenten els últims avenços en gestió mediambiental eficient. Amb 15 edicions celebrades, el certamen s’ha consolidat com a referència per als professionals i les empreses del sector, no només per la seva oferta comercial, sinó també pel seu caràcter de fòrum de debat i coneixement.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*