El servei municipal de neteja viària i recogida descombrares de Xest incorpora nous equips

Cheste presentó los nuevos equipos que se han incorporado al servicio de limpieza viaria del municipio.
Cheste presentó los nuevos equipos que se han incorporado al servicio de limpieza viaria del municipio.

Post també disponible en: Castellano

Cheste presentó los nuevos equipos que se han incorporado al servicio de limpieza viaria del municipio.
Xest va presentar els nous equips que s’han incorporat al servei de neteja viària del municipi.

Ahir, dimecres 7 de febrer, l’Ajuntament de Xest va presentar els nous equips que s’han incorporat al servei de neteja viària del municipi, així com els contenidors de residus domèstics recentment adquirits, de color gris, que reemplaçaran als antics en el termini aproximat d’una setmana.

L’empresa encarregada de prestar el servei, Fovasa, va portar a la plaça Doctor Cajal un mostrari de la maquinària recentment adquirida, compost per un camió de recollida, un hidronetejadora, un escombradora, un bufadora i els contenidors nous que substituiran els antics, equipats amb sobretapa per a més comoditat a l’hora de dipositar les bosses. També van estar presents els sis operaris que s’encarreguen de la neteja.

El nou servei va començar a funcionar el passat 1 de gener, encara que la seva implantació s’ha hagut de fer de manera progressiva. “Ara ja comença a funcionar tot l’equip complet i en breu estaran els més de 300 contenidors substituïts”, apuntaven des Fovasa.

“Era necessari fer un canvi en la gestió de la neteja viària i recollida d’escombraries i, tot i que la nova adjudicació i posada en marxa del contracte s’ha retardat més del que haguéssim volgut, hem sortejat les dificultats i hem aconseguit donar un millor servei a la ciutadania “, explicava el regidor de Serveis Municipals, José Vicente Guijarro. “L’import del contracte és 30.000 euros menor a l’anterior i inclou la neteja viària, els nous equips, 6 treballadors i més de 20 serveis especials de neteja a l’any per actes com el mundial de motos o les paelles, entre d’altres. Com a conseqüència vam aconseguir deixar de col·lapsar a la brigada, reduint en un 80% les hores extraordinàries, facilitant la conciliació, i amb aquest estalvi potser podrem contractar més personal “.

A més, l’empresa adjudicatària ofereix diverses campanyes d’informació i conscienciació ciutadana, tant a les escoles com per a la població en general, que es posaran en marxa des de l’Ajuntament amb l’objectiu d’implicar us veïns i veïnes en el manteniment del municipi.

D’altra banda, des de la regidoria de Serveis també s’està treballant per oferir a la població el servei de recollida de residus exclusivament orgànics, mitjançant el contenidor marró, i s’està gestionant amb el Consorci la incorporació de més contenidors de reciclatge.

“Vull posar en valor la gestió que s’ha realitzat des de la regidoria de Serveis, ja que aquest canvi es va notar en el municipi; en un primer lloc amb el recanvi de contenidors i d’altra banda amb el camió nou, que incorpora l’última tecnologia i és molt més silenciós, així com amb els serveis de neteja i neteja amb aigua a pressió, entre d’altres “, manifestava l’alcalde , José Morell, al final de la presentació. “Agraïm a la població la seva paciència durant aquestes setmanes fins que el servei pugui estar funcionant al 100%”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*