El Síndic de Greuges demana a l’hospital de la Ribera que explique per què denega mesures de conciliació després de la queixa de CSIF

Post també disponible en: Castellano

El sindicat lamenta “la falta de respecte cap als treballadors afectats i la nul·la predisposició a negociar”

El sindicat CSIF explica que el Síndic de Greuges ha admés a tràmit la queixa de la central sindical contra la denegació de mesures de conciliació a treballadors. A més, ha donat un mes al departament de salut de la Ribera perquè envie un informe sobre els motius de rebuig a les peticions de teletreball o respecte a les causes del retard a negociar el conveni.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) afirma que va presentar queixa davant el Síndic de Greuges a causa de la prohibició de la direcció del departament de salut de la Ribera de permetre al personal laboral a extingir “acollir-se a mesures de conciliació de la vida laboral i familiar previstes en l’Estatut dels Treballadors, al·legant que el personal laboral no té dret a conciliar a l’empara del citat precepte”.
El sindicat apunta que aqueix rebuig es plasma a denegar peticions “simplement destinades a aconseguir una adaptació de la jornada fent del teletreball una eina veritablement eficaç per a conciliar la vida laboral i familiar en aquells treballadors als quals els són aplicables els requisits establits en l’Estatut dels Treballadors, com tindre fills menors de 12 anys”, tal com indica CSIF en la seua queixa.
La central sindical, i així ho ha traslladat al Síndic, lamenta “la falta de respecte cap al treballador i la nul·la predisposició a negociar una mesura alternativa a la proposta per la persona afectada”. A això se suma que “se li pressiona de manera coercitiva, amb accions com citar-li a escasses hores d’acabar el termini atorgat en l’Estatut dels Treballadors o no permetent que a la reunió acudisquen caps de servei del treballador perquè puguen testificar que l’ús del treball a distància no suposa cap perjudici o menyscapte a la marxa del servei”.
El sindicat continua relatant en la seua queixa que aquesta situació es produeix en un context en el qual “Conselleria manté la negociació col·lectiva bloquejada des de fa més de tres anys, la qual cosa impedeix qualsevol avanç en matèria de conciliació de la vida laboral i familiar del personal a extingir”. En aquesta línia situa la paràlisi de la proposta de teletreball que el comité d’empresa va fer arribar temps arrere a Conselleria.
CSIF recalca que, davant la recepció de la queixa “per denegació de la conciliació de la vida laboral i familiar”, el Síndic ha contestat que la “actuació de Conselleria de Sanitat Universal podria afectar drets com la protecció integral de la família i protecció específica i tutela de menors”.
El Síndic de Gregues ha admés a tràmit la queixa del sindicat i ha procedit a l’obertura del procediment corresponent, que inclou sol·licitar a Conselleria un informe ampli en el qual haurà de respondre si aplica el teletreball, si existeix alguna clàusula en els contractes del personal laboral a extingir que limite o prohibisca acollir-se a aqueix règim o si s’ha dut a terme algun procés negociador per a modificar el conveni col·lectiu.
En l’escrit, el Síndic també pregunta pels actes de denegació expedits per la gerència del departament, amb la finalitat que explique si són susceptibles de recurs o, en el cas de contestació positiva, com s’ha traslladat al personal afectat per la denegació. A continuació dona un mes a Conselleria perquè emeta l’informe i li adverteix que, si no ho fa, “es prosseguirà amb la investigació i es considerarà que existeix falta de col·laboració”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*