La Guàrdia Civil salva la vida a un menor de 6 anys que s’havia ennuegat a Bétera

Post també disponible en: Castellano

Un home es va personar en la caserna amb el seu fill de 6 anys, que a causa d’una ennuegada, presentava un color morat en el rostre degut a l’asfíxia

Els guàrdies civils es van alternar per a realitzar la maniobra de Heimlich fins que van aconseguir que el xicotet expulsara un caramel que havia quedat embossat obstruint les vies respiratòries

La Guàrdia Civil de València salva la vida d’un menor de 6 anys que es va presentar juntament amb el seu pare en la caserna de Bétera amb signes d’asfíxia. Els guàrdies civils es van alternar per a realitzar la maniobra de Heimlich fins que van alliberar les vies respiratòries del xiquet. 
Els fets van tindre lloc sobre les 20.00 hores del dia 23 de desembre, quan un pare, molt nerviós, va trucar a la porta de la caserna de Bétera de manera insistent. De manera angoixant els va explicar al guàrdia civil de l’oficina que el seu fill, que presentava un color violaci, s’havia ennuegat i no podia respirar.
Mentre sol·licitava suport urgent a les patrulles de servei i al 112, va començar a realitzar la maniobra de Heimlich per a tractar de salvar-li la vida. Als pocs minuts va arribar la patrulla de Bétera a l’aquarterament, substituint al seu company i continuant les labors d’auxili.
Finalment, mitjançant aqueixa maniobra d’emergència es va aconseguir que el xiquet expulsara el caramel que li impedia respirar en haver quedat atrapat en la seua gola. Va recuperar llavors un color normal, quedant alleujats tant ell com el seu pare. Posteriorment, va ser traslladat pels serveis d’emergència al Centre de Salut de la localitat, on es va sotmetre a un examen per a esbrinar possibles seqüeles, que van quedar descartades.
La ràpida actuació dels guàrdies civils va permetre evitar conseqüències tràgiques. La formació dels serveis de seguretat en primers auxilis, així com els cursos que constantment es reben, permeten als components de la Guàrdia Civil tindre formació constantment actualitzada que permet atendre aquestes situacions.
La Guàrdia Civil incideix en la importància que, en aquests casos, es tracte de mantindre la calma. Resulta de vital importància realitzar les tècniques d’auxilis de manera adequada i oportuna, evitant agreujar, fruit de conductes imprudents, la situació de la persona en perill.
Maniobres com la de Heimlich i altres primers auxilis són les responsables de solucionar o suavitzar els riscos propis de les situacions d’emergència. Igualment, és important alertar al 112 quan es patisca una situació així, perquè personal capacitat puga acudir immediatament per a fer-se càrrec de la situació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*