El vent huracanat causa danys de més de 60 milions en el camp i els cultius més afectats són els cítrics i els caquis pendents de recol·lectar

AVA-ASAJA denuncia el desperdicio alimentario que en algunas parcelas de caqui llega al 80% a causa de las restricciones europeas en la lucha contra plagas.
AVA-ASAJA denuncia el desperdicio alimentario que en algunas parcelas de caqui llega al 80% a causa de las restricciones europeas en la lucha contra plagas.

Post també disponible en: Castellano

Els forts vents que han assotat a la Comunitat Valenciana durant els últims dies han causat danys generalitzats en els cultius de cítrics i caqui fonamentalment. Segons els càlculs realitzats pels serveis tècnics de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), les pèrdues econòmiques derivades d’aquesta circumstància climàtica superaran els 60 milions d’euros. Els danys de gran envergadura han estat majoritàriament produïts pel fenomen del “ramejat” -els cops i talls que pateix el fruit pel moviment de les branques agitades pel vendaval- així com pel trencament de branques, la caiguda de fruits, etc. .

D’acord amb les primeres estimacions efectuades per aquesta organització, les pèrdues en cítrics ascendeixen a més de 43 milions d’euros, mentre que en el cas de l’caqui superen els 15 milions d’euros. A tot això se sumen els danys en infraestructures, com és el cas d’hivernacles, magatzems agrícoles o malles per protegir cultius hortícoles que han estat desplaçades i fins i tot enderrocades pel vent. Encara caldrà esperar uns dies per poder determinar amb més precisió l’abast dels desperfectes, “en aquests moments resulta veritablement urgent que Agroseguro realitzi els peritatges sobre els danys amb la major celeritat possible, ja que ens trobem en plena campanya de recol·lecció”, afirma el president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, qui també reclama a les administracions que incrementin el pressupost que destinen a les partides d’assegurances agràries. Així mateix, des AVA-ASAJA es recorda la importància que té la contractació de l’assegurança davant aquest tipus d’adversitats climàtiques, ja que els agricultors que no hagin contractat una pòlissa hauran d’assumir les pèrdues.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*