Riba-roja contracta energia renovable en totes les seues instal·lacions i edificis públics per a lluitar contra el canvi climàtic

Riba-roja contrata energía renovable en todas sus instalaciones y edificios públicos para luchar contra el cambio climático.
Riba-roja contrata energía renovable en todas sus instalaciones y edificios públicos para luchar contra el cambio climático.

Post també disponible en: Castellano

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, al costat dels participants.

La localitat acull les III Jornades sobre Economia Circular

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria té contractada energia elèctrica verda i renovable en tots els seus edificis públics i instal·lacions municipals en la seva lluita pel canvi climàtic. Es tracta d’una les iniciatives donades a conèixer en el transcurs de les “III Jornades d’Economia Circular” que ha tingut lloc a la localitat, al Castell i al parc de la Vallesa Mandor.

Sota el prisma sobre el desenvolupament de l’Agenda 2030 adoptat per les Nacions Unides, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha volgut contribuir en la lluita contra el canvi climàtic i en defensa d’una societat més sostenible i amb més perspectives de futur amb la contractació d’energia elèctrica amb aquelles companyies subministradores que en garanteixin la procedència ecològica.

Precisament, una de les finalitats d’aquestes jornades s’ha centrat en el debat i la reflexió sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) entre les fites destaquen, entre altres, l’eradicació de la pobresa al món, garantir una vida saludable, un igualtat de gèneres, una disponibilitat en el futur sobre alguns recursos naturals com l’aigua i assegurar l’accés a energies assequibles, fiables, sostenibles i modernes per a totes les societats.

L’Ajuntament de Riba-roja ha donat a conèixer el seu compromís amb els acords continguts en l’Agenda 2030 amb una reducció notable en els seus despeses relacionades amb el medi ambient, com és el cas d’una disminució de l’12% en l’energia elèctrica en els edificis d’ús múltiple, que ha passat dels 950.000 euros de l’exercici de 2016 als 840.000 euros d’aquest any. En despeses de telefonia s’ha produït una altra reducció dels 152.000 euros de l’any passat als 139.000 euros de el present pressupost.

Les energies renovables d’origen verd són aquelles energia netes i no contaminants que provenen de recursos inesgotables que es proporcionen de la pròpia naturalesa ja que a el mateix temps que ajuden a lluitar contra el canvi climàtic no produeixen gasos d’efecte hivernacle ni tampoc emissions contaminants.

Per això, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha decidit la contractació d’energies que ajudin a preservar el medi ambient i erigir-se en una de les principals protagonistes socials de la localitat a l’hora de donar exemple davant la resta dels ciutadans. La iniciativa s’estén als edificis i les instal·lacions que depenen, directament, de l’administració pública local.

Les III Jornades d’Economia Circular han incidit en aquells programes i iniciatives relacionats amb la gestió de les administracions públiques sota un full de ruta basada en la lluita contra el canvi climàtic i l’emissió de diòxid de carboni. Així, s’han donat a conèixer algunes iniciatives empresarials com la incorporació de l’plàstic reciclat en el mobiliari urbà, la barreja de bituminoses innovadores i la seva adaptació a l’economia circular.

També es donat a conèixer el programa de compostatge domèstic per part de Consorci València Interior (CVI) o les empreses dedicades a la recollida de roba i la seva posterior reutilització ja que aquesta acció ajuda a evitar l’emissió de noves partícules de diòxid de carboni, en unes jornades el debat que s’ha desenvolupat al Castell de Riba-roja de Túria.

Un altre dels programes presentats al parc de la Vallesa de Mandor s’ha centrat en el denominat “Guardian” que, finançat per la Unió Europea amb 4’4 milions d’euros, dirigeix ​​els seus esforços en el reciclatge de les aigües residuals procedents d’una estació depuradora per millorar la lluita contra el foc en aquest bosc d’enorme importància.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, al costat dels participantesha subratllat “l’enorme potencialitat de les administracions públiques com a mirall en el qual es miren la resta de la societat a l’hora de dur a terme i desenvolupar programes per lluitar contra el canvi climàtic en el qual hem de convergir tant les administracions com les empreses i els ciutadans “.


Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*