Els clubs de futbol de Sant Antoni de Benagéber denuncien “tracte vexatori” per part de l’Ajuntament

Escudos del San Antonio de Benagéber CF y del Rayo de San Antonio de Benagéber.
Escudos del San Antonio de Benagéber CF y del Rayo de San Antonio de Benagéber.

Post també disponible en: Castellano

Escudos del San Antonio de Benagéber CF y del Rayo de San Antonio de Benagéber.
Escudos del San Antonio de Benagéber CF y del Rayo de San Antonio de Benagéber.

Els clubs de futbol del San Antonio de Benagéber CF i del Raig de Sant Antoni de Benagéber, a través d’un comunicat signat pels seus presidents, Andrés Giménez i Manuel Regalado, respectivament, han acusat de “tracte vexatori” a l’Ajuntament de la localitat per l’ús del camp municipal.

“L’ús del camp municipal, objecte de polèmica. Els clubs San Antonio de Benagéber CF i Rayo SAB denuncien que es prioritza a un club de recent creació, i proper al Govern: ACDSAB. Club de recent creació, sense història ni trajectòria esportiva, enfront dels clubs existents amb anterioritat “, asseguren els dos clubs.

“Una associació que a més actua com a Escola Esportiva Municipal, sense que sapiguem, hi hagi cap tipus de document oficial que acrediti la cessió. Utilitzant gratuïtament totes les instal·lacions esportives municipals i limitant a hores intempestives als nostres clubs pel que fa a franja horària per a entrenaments i partits .

“El San Antonio de Benagéber CF és un club amb més de tres dècades d’història defensant els colors i el nom del nostre municipi per tota la Comunitat. I el Rayo San Antonio de Benagéber, club més recent, però amb un historial esportiu molt meritori , ja que en la passada campanya va promocionar a Tercera Divisió “, afegeixen els dos presidents en el seu comunicat.

Segons Andrés Giménez i Manuel Regalado, “es tracta d’una decisió autoritària, arbitrària i caciquil per part d’aquest Govern, el qual cedeix per decisió unilateral les instal·lacions esportives del municipi per a gestió privada gratuïtament. Crida l’atenció que es tracti d’una associació sense ànim de lucre, però donant-se la circumstància que els seus dirigents (afiliats i afins al partit governant Aisab) reben compensació econòmica d’una forma o una altra ja que treballen directament o indirectament en ella o per a ella “.

“Aquest Ajuntament mentre dóna prioritat d’horaris i ús a aquesta associació, defenestra als altres clubs a entrenar a hores intempestives, obligant als xavals que defensen els dos clubs i que els costa diners de les seves butxaques, a arribar pràcticament cada dia a les dotze de la nit. Nois que tots treballen l’endemà. Es dóna la circumstància que moltes de les famílies dels jugadors que componen les nostres plantilles paguen els seus impostos en el municipi “.

“L’Escola Municipal de Futbol va ser creada pel Sant Antoni de Benagéber CF i cedida a l’anterior consistori mitjançant un conveni, signat per les dues parts, el qual ha estat incomplert. Aquesta situació ha estat denunciada davant els tribunals a costa de decisió judicial. Ara , aquesta Escola ha estat ‘atorgada a dit’ a l’associació ACDSAB, juntament amb totes les instal·lacions esportives del municipi, donant un caràcter polític a l’esport en general “.

Els dirigents dels dos clubs de futbol existents anteriorment, Sant Antoni i Rayo, es qüestionen “si no s’està incorrent en una presumpta prevaricació per l’actuació de l’administració municipal”. Per tot això, reclamen “els drets que creuen haver adquirit amb el pas dels anys i les seves trajectòries esportives”.

Des de tots dos clubs recorden que avui “hi ha futbol al municipi per la feina anterior. Fundant-se el primer club de fa més de 30 anys, construint l’antic camp de futbol i els seus vestidors amb treball i diners dels seus dirigents i jugadors. Tots dos clubs demanen recuperar els horaris dels que han gaudit durant tot aquest temps i que no es doni prioritat a una associació: ACDSAB i el seu club de futbol “.

“A més, ara han creat una nova oferta per a la formació d’equips d’elit” top “, integrant-los en el club, on no hi ha ni un sol empadronat al municipi, amb un cost aproximat de mil euros anuals, atorgant-los mig camp per entreni tres vegades a la setmana, relegant als clubs del poble. Es cedeixen les instal·lacions a altres que només pretenen treure rendiment econòmic i polític de l’esport. El futbol municipal deixarà de ser un esport del que puguin beneficiar els veïns, que són els que paguen els seus impostos i d’aquesta manera es beneficiaran només uns quants (afins) obtenint una rendibilitat econòmica a costa de les instal·lacions municipals “.

“Es dóna la circumstància també que ACDSAB (Associació de Clubs Esportius de Sant Antoni de Benagéber) no està integrada per cap dels dos clubs signants”, tal com finalitzen els presidents de les dues institucions.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*