Els directors d’Administració Local i Presidència visiten el patrimoni rehabilitat amb fons FEDER a Utiel

Post també disponible en: Castellano

El director general d’Administració Local, Antoni Such i el director territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Francisco Molina, han visitat aquest matí Utiel per conèixer de primera mà la rehabilitació de recursos patrimonials i turístics del municipi executats amb Fons FEDER.
A través d’aquest programa europeu s’ha invertit un total de 326.328,02 €, per a actuacions de recuperació dels cellers subterrànies ubicades a Porta de Sol i Ajuntament, de el refugi de la Guerra Civil, així com l’ampliació d’espais al Museu Municipal – Casa Alamanzón.

“Aquest tipus d’inversions són fonamentals per a municipis d’interior perquè suposen la culminació d’allò que la Comissió Europea pretén, la posada en valor de el patrimoni perquè tingui repercussions econòmiques positives al municipi, com és el cas dels 2 projectes executats a Utiel , que suposen la creació de valor afegit per atreure visitants i generar ocupació i riquesa “ha apuntat el director general d’Administració Local, Antoni Such.
L’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure, i regidors de l’consistori utielano, han acompanyat els representants de l’administració autonòmica durant el recorregut pels espais historicoculturals recuperats al municipi a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana que gestiona la Generalitat Valenciana.

“Es tracta d’actuacions de gran calat des del punt de vista històric, cultural i turístic. Hem recuperat part de la història d’Utiel, de les nostres senyes d’identitat ia més ambdues administracions unim esforços perquè zones d’interior com la nostra siguin un al·licient per als joves i vegin en els nostres municipis una oportunitat i projecte de vida “explica Fernando Benlliure, alcalde d’Utiel.

Recuperació de el patrimoni historicocultural utielano

El director general d’Administració Local, Antoni Such i el director territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Francisco Molina, han conegut la riquesa patrimonial de l’subsòl d’Utiel recorrent les recentment rehabilitades cellers subterrànies de la Porta de el Sol, mostra de la tradició vitivinícola i Tinajera del municipi, així com el refugi antiaeri de la Guerra Civil, entramat de galeries i passadissos utilitzats com a enclavaments estratègics durant aquest període bèl·lic.

La recuperació i rehabilitació dels cellers subterrànies de Porta de Sol (accessos C / Sant Sebastià ic / Cavera); de el refugi de la Guerra Civil (C / Beat Gálvez) i l’accés / connexió al celler de l’Ajuntament han comptat amb una aportació de 107.725,02 euros d’el Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana.

Such i Molina també han visitat el Museu Municipal d’Utiel ubicat a la pairal Casa Alamanzón on s’ha dut a terme la rehabilitació de l’pati / jardí en el qual s’ha construït un ampli escenari i de l’edifici annex que acollirà l’arxiu municipal, així com una sala d’exposicions temporal. La intervenció en aquest emblemàtic edifici ha comptat amb una inversió de 218.603,00 euros.

Seguint la línia d’intervencions patrimonials, l’Ajuntament d’Utiel està treballant en la recuperació parcial d’un tram de l’antiga muralla del municipi que va desaparèixer pel desenvolupament de l’entramat urbà i que ara s’està traient a la llum, també amb el suport de la Generalitat Valenciana.

Antoni Such avançava aquest matí que “la intenció de la Presidència de la Generalitat és treure al segon semestre del 2021 la segona convocatòria d’aquests fons regionals europeus 2021-2027 perquè conjuntament Ajuntaments i Generalitat, puguem avançar en la recuperació de patrimoni”

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*