Els nous IFS de la Diputació destinen més de 1,4 milions d’euros als municipis de Requena-Utiel

  La inversió s’emmarca dins del quart pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), a
La inversió s’emmarca dins del quart pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), a
 La inversió s’emmarca dins del quart pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), a
La inversió s’emmarca dins del quart pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), a

La Diputació de València ha aprovat una nova convocatòria del pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), el quart des que es va iniciar la legislatura. En aquesta ocasió, els 9 municipis de Requena-Utiel disposaran de 1.478.774,79 euros per a millorar espais i serveis públics en actuacions que hauran d’executar-se abans del 31 de desembre de 2019, i que podran finançar obres ja realitzades des de l’1 de gener d’enguany.

La quantia de les ajudes abasta des dels 78.953,11 euros de Caudete de las Fuentes fins als 443.009,63 euros per al municipi de Requena, passant pels 127.357,81 euros de Sinarcas o els 233.202,23 euros per al municipi d’Utiel.

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha assegurat que “tres anys després del canvi polític, aquesta corporació ha consolidat una nova forma de governar, basada en la justícia en el repartiment dels recursos, la col·laboració amb la Generalitat, la gestió eficaç que fomenta l’autonomia municipal i la fi del clientelisme”.

A més, Amigó ha afirmat que aquests plans “serveixen per a pal·liar el dèficit de finançament dels nostres pobles i ciutats, que ha impossibilitat en molts casos la prestació de serveis bàsics de qualitat”.

Per la seua banda, el diputat de Cooperació, Emili Altur, ha assenyalat que els ajuntaments “tenen pràcticament llibertat absoluta per a decidir en quines obres s’inverteix els diners”, amb un catàleg que abasta des de la millora de xarxes de proveïment d’aigua i clavegueram fins a la renovació d’instal·lacions esportives, passant per recollida i tractament de residus, energia, il·luminació pública, gestió del coneixement, promoció turística, comerç, parcs i jardins, ordenació del tràfic, equipaments culturals, carreteres i camins, protecció del patrimoni i intervenció en col·legis d’Infantil i Primària.

Respecte als criteris de repartiment d’aquestes ajudes, tant per a Requena-Utiel com per a la resta de comarques, Altur ha explicat que “el 34% es concedeix pel valor marginal, o el que és el mateix la mera existència com a municipi, el 30% en funció de la població, el 10% segons la superfície i un altre tant en funció del nombre d’aturats registrat, i altres paràmetres com el cost dels serveis, l’existència de nuclis històrics o l’adhesió al Pacte d’Alcaldies, que mesura la implicació de cada municipi amb el medi ambient”.

Més de 140 milions d’euros

Amb aquest nou IFS, que es perllongarà fins al final de la legislatura, la Diputació ha invertit en les comarques valencianes 140 milions d’euros des de 2015, en el marc d’un pla que ha sigut valorat amb un 9,1 sobre 10 pels alcaldes i alcaldesses, en l’enquesta recentment publicada per la corporació.

Els 266 municipis de la província rebran fons d’aquest programa, que destina 33 milions d’euros als 261 municipis de menys de 50.000 habitants i 2 milions d’euros als quatre municipis de més de 50.000 i els pobles de València ciutat, que abans es coneixien com a pedanies.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*