Els parcs de bombers voluntaris de la Diputació de Titaguas, Xelva i Sinarcas disposaran de 7 camions nous

Post també disponible en: Castellano

La presidenta del Consorci i vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, anuncia l’adquisició dels nous vehicles, amb una inversió de tres milions d’euros, durant la visita als parcs de Titaguas, Chelva i Sinarcas

Els parcs de bombers voluntaris de la Diputació de València disposaran de set nous camions. Així ho ha avançat la presidenta del Consorci de Bombers de València i vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la seua visita als parcs de Titaguas, Chelva i Sinarcas, acompanyada pel gerent del Consorci, Josep Ballester, i l’inspector cap, José Miguel Basset.

Amigó ha detallat que els set vehicles seran camions amb bombes rurals pesades, amb un cost global de tres milions d’euros, uns 420.000 euros per vehicle. Els camions arribaran a tots els parcs de voluntaris i actualment ja està licitada la compra de cinc d’ells, mentre que els altres dos s’adjudicaran amb càrrec al pressupost de 2022.

La presidenta del Consorci Provincial de Bombers ha pogut comprovar amb els responsables i bombers de cada parc les seues necessitats, ja que “cal tindre en compte també les infraestructures que tenen, el material que necessiten i estar al seu costat, escoltar les seues reivindicacions i per això ens hem acostat ací a estos parcs per a conéixer de primera mà el treball que fan cada dia”.

Un treball molt important i que reforça la labor del Consorci en estes zones de l’interior provincial, enclavaments de baixa densitat de població on la presència dels bombers voluntaris resulta fonamental. Titaguas i Chelva se situen en la Serrania, zona molt abrupta i muntanyenca, mentre que Sinarcas, a Utiel-Requena, és un punt estratègic en ser limítrof amb Cuenca.

Mª Josep Amigó ha destacat que en estes visites “els hem traslladat des de la direcció del Consorci el nostre respecte i admiració pel treball que fan, tenint en compte que són persones que tenen la seua professió i que després dediquen el seu temps lliure a ser bombers voluntaris, ajudar a la ciutadania i cuidar del seu entorn”.

Cal recordar que el Consorci compta amb una xarxa de set parcs de bombers voluntaris, situats en els tres municipis citats i a Navarrés, Cofrentes, Vallada i Ayora. En l’actualitat, 123 persones són voluntàries d’estos set parcs, que es caracteritzen per estar estratègicament distribuïts en zones de l’interior de la província. Al llarg de 2020 van dur a terme un total de 720 actuacions entre emergències i prevencions.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*