Els Serveis Psicopedagògics Escolars (SPE) de la Generalitat mostren el seu malestar per l’eliminació d’aquests serveis a la Comunitat

Post també disponible en: Castellano

A Bunyol hi ha el SPE V08 que compta amb un equip multidisciplinari (format per orientadors, treballadors socials, mestres d’audició i llenguatge, fisioterapeutes i educadors d’educació especial) que atén els centres educatius de la comarca de la Foia de Bunyol-Xiva, part de la Ribera Alta, la Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora-Cofrents.

El SPE V08 de Bunyol, ha rebut un cop important després de la publicació de la Conselleria d’Educació d’un projecte de Decret en el qual s’anuncia la eliminanción d’aquest servei.

Davant d’aquesta situació, són molts els sectors que s’han mobilitzat a favor de la continuïtat d’aquest servei. Entre d’altres, els col·legis de psicòlegs i de treballadors socials, els sindicats i els directors dels centres educatius. Aquests últims estan demostrant el seu suport a través de la recollida de signatures en change.org portant ja acumulades més de 5.000. La comunitat educativa de Bunyol ha mostrat el seu suport unànime.

Josep Cifre Sants, director de l’Spe V-08 de Bunyol ha confirmat que els SPES compten amb més de 30 anys d’experiència, de manera que constitueixen serveis altament eficaços, amb un funcionament especialitzat i col·legiat.
Aquesta organització i experiència fan possible una resposta educativa consensuada i de qualitat, especialment apropiada per a la inclusió educativa i per als alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu, per la qual cosa són un recurs inestimable a l’servei de la comarca.

Des dels SPES es demana que es debat aquesta mesura abans d’implantar-se perquè creuen que és un pas enrere en el camí cap a la inclusió i que es creu un grup de treball per abordar la millora dels mateixos.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*