Els tallers “Històries de vida” acosten el fenomen de la immigració a les escoles de Utiel

Historias de vida, Pangea Utiel.
Historias de vida, Pangea Utiel.

Post també disponible en: Castellano

Historias de vida, Pangea Utiel.
Històries de vida, Pangea Utiel.

Ahir finalitzava el programa de sensibilització de l’oficina Pangea d’Utiel. Diversos immigrants han traslladat les seves vivències a alumnes d’infantil i primària del municipi

Ahir concloïa el cicle de tallers del “Programa de sensibilització sobre la immigració i per a la convivència intercultural” dut a terme en centres educatius d’Utiel.

Les activitats de sensibilització organitzades per l’Oficina Pangea (Oficina d’Atenció a Persones Migrades) dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Utiel, es van iniciar aquest curs escolar amb l’objectiu d’apropar les experiències i vivències dels immigrants i traslladar així una visió multicultural de la nostra societat a l’alumnat.

El programa, desenvolupat en col·laboració amb la Fundación Agricultores Solidarios de València, s’iniciava al mes d’octubre al C.E.I.P Canónigo Muñoz, continuava al Col·legi Santa Ana i concloïa ahir al C.E.I.P Enrique Rambal, coincidint amb la setmana cultural del centre.

Les activitats s’han adreçat a alumnat tant d’infantil com primària de adaptant el contingut dels tallers amb contes, relats d’històries de vida explicades en primera persona per immigrants, així com dinàmiques de coaching per divulgar actituds de tolerància i solidaritat

Uns tallers molt gratificants tant per als alumnes com per als dinamitzadors que s’han enriquit durant aquestes trobades d’intercanvi multicultural.

L’oficina Pangea continuarà programant activitats sobre integració social i sensibilització del fenomen migratori en pro d’una societat oberta i igualitària en la qual no tinguen cabuda actituds discriminatòries, xenòfobes o racistes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*