Els treballadors de conservació de carreteres de la A3 convoquen una vaga de 24 hores consecutives

Post també disponible en: Castellano

Els treballadors de conservació de carreteres de la A3 amb base a El Rebollar (Requena) han convocat vaga de 24 hores consecutives per als dies 2, 14, 22, i 29 de març, així com els dies 15, 11, 17 i 26 de abril a la pretensió de l’empresa de reduir els complements salarials en els casos de serveis especials i guàrdies de treball, així com per seguir mantenint la discriminació per la doble escala salarial d’uns treballadors davant d’altres.

Des de la fusió de la base de conservació de carreteres de La Reva amb la del Rebollar, els treballadors pateixen les conseqüències d’una doble escala salarial (diferents salaris pel mateix treball) ia més, com sempre que una nova empresa es fa càrrec del servei de conservació de carreteres aquesta pretén reduir els costos laborals en perjudici directe de treballadors. Això ho fan les empreses perquè el concurs pel qual se’ls assigna el servei ho guanyen en realitzar l’oferta més econòmica. En el cas del centre de conservació del Rebollar que s’ocupa de la conservació de l’Autovia A3, la UTE ACEINSA MOBILITAT SA I OCIDE CONSTRUCCIÓ SA va aconseguir fer-se amb el servei per una baixada de cost del 30 per cent.

La pràctica empresarial de la doble escala salarial genera una discriminació salarial que és contrària al principi d’igualtat reconegut a l’article 14 Constitució espanyola (CE) que en diverses ocasions ha tinguts pronunciaments per part del Tribunal Constitucional (TC) declarant inconstitucional el tracte desigual de uns treballadors respecte als seus companys.

Igual que el TC, el Tribunal Suprem s’ha manifestat en diferents sentències amb la declaració d’il·legalitat de la doble escala salarial en funció de la data d’ingrés a l’empresa.

Des de fa dos anys els treballadors i les treballadors del Centre de Conservació de Carreteres del Rebollar, porten exigint a les diferents empreses que s’han fet càrrec de la contracta d’aquest servei que es posi fi a la doble escala salarial que es va produir per la decisió del ministeri de Foment d’unificar els centres de treball de la Reva i El Rebollar.

El ministeri no ha fet el més mínim per solucionar el problema que va generar la seva decisió, tot el contrari, ja que va prohibir que es negociés amb l’empresa anterior a la UTE (Ferroser Infraestructures SA) l’equiparació dels salaris entre uns i altres treballadors per l’única raó d’estar oberta el concurs per atorgar la concessió.

Els treballadors i les treballadores per mitjà del seu sindicat CCOO es dirigiran als ajuntaments de les poblacions que uneix l’A-3 perquè es pronunciïn a favor de les reivindicacions dels treballadors enfront de l’empresa i el ministeri de Foment.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*