Elsl llauradors es posicionen per un model alimentari i uns canals de distribució contra la crisi i el canvi climàtic

Post també disponible en: Castellano

La Coordinadora de Llauradors del País Valencià (CCPV-COAG) i la Fundació Mundubat organitzen una jornada d’intercanvi d’experiències sobre polítiques i iniciatives per a la promoció de plataformes de venda directa i canals curts de comercialització.

Aquesta jornada que tindrà lloc a València els pròxims 15 i 16 de gener, se celebra en el marc del projecte “Llaurant sobirania alimentària a València: enfortint processos, iniciatives i xarxes locals i globals per a contribuir a garantir el dret a l’alimentació”.

El repte de la despoblació del medi rural i el col·lapse de les ciutats, l’emergència climàtica i l’actual context derivat de la crisi sanitària de la COVID-19 posen de manifest la importància del consum de proximitat per a fomentar la producció, transformació i venda directa, que representen factors determinants per a tenir una economia local activa i dinàmica.

CCPV-COAG i Mundubat participen en espais de governança i generació de polítiques alimentàries en els quals la venda directa i els canals curts de comercialització han estat un dels eixos identificats com a fonamentals per a la consecució de models alimentaris justos i viables.

La participació dels llauradors en la definició de les polítiques es presenta com una qüestió clau per a això.

Segons Mireia Vidal, Secretària General de CCPV-COAG, “ens trobem en un moment de disputa, en el qual grans interessos econòmics tracten de controlar les produccions, acaparen el control de la distribució i aspiren a decidir què mengem, convertint el fet d’alimentar-nos en un mer acte d’omplir estómacs. Enfront d’això, els llauradors continuen alimentant al món, cuidant de la nostra salut i la del nostre entorn.”

En concret, es realitzarà una jornada d’intercanvi d’experiències, en el marc d’altres processos impulsats a la ciutat de València i altres de la resta de l’estat i internacionals. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*