L’Hospital de Manises ha atés més de 1189 parts en 2021

Post també disponible en: Castellano

D’aquests, el 79% han sigut vaginals i tan sols 21% han sigut cesària
A més, les mares que han triat la Casa de Parts de l’Hospital de Manises per a donar a llum de manera natural a la casa de parts han augmentat en un 58% respecte a 2020
Els Centres de Salut de l’àrea sanitària imparteixen mensualment classes en línia de preparació al part per a facilitar a les mares tota la informació prèvia necessària
A més, durant aquest any l’Hospital ha rebut l’acreditació per a formar Metges Residents en l’especialitat de Ginecologia i Obstetrícia

L’Hospital de Manises ha portat al món durant 2021 a un total de 1189 xiquets, dels quals més de 937 han nascut de manera natural, la qual cosa representa un 79%, i només un 21% per cesària. En un any marcat per la pandèmia de la Covid-19, el nombre de parts atesos en el centre hospitalari es manté en uns nivells similars respecte a 2020.

A més, durant aquest segon any de pandèmia, han sigut moltes les dones que han passat el seu embaràs en una situació excepcional i que els ha sigut impossibilitant la participació en sessions de formació i tallers grupals de preparació al part. Davant aquesta necessitat, l’Àrea de Maternitat de l’Hospital de Manises va traslladar al mitjà en línia les habituals cites mensuals grupals amb professionals del centre sanitari per a resoldre els dubtes de les futures mamàs en temes relacionats amb la preparació al part, el postpart i la lactància, entre altres.

“En aquest any tan complicat, les mamàs han necessitat sentir a les matrones i professionals de l’àrea molt a prop ja que la incertesa ha sigut a vegades molt forta. Per això, hem volgut acostar-nos a elles través d’aquestes sessions digitals perquè no albergaren un sentiment de soledat i pogueren passar la seua etapa d’embaràs de la millor forma possible”, conclou el Dr. Gil Raga.

En l’actualitat, les classes de preparació al part continuen impartint-se de manera en línia. La pròxima tindrà lloc el 27 de gener i per a participar les mamàs interessades han d’apuntar-se prèviament per a rebre l’enllaç de connexió a través d’aquest formulari web.
​ 
Casa de Parts a l’Hospital de Manises

En aquesta mateixa línia, l’Hospital compta amb la possibilitat de donar a llum a la Casa de Parts, “un espai integrat en el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia dedicat a l’atenció del part natural la raó del qual de ser és humanitzar el procés de donar a llum. Aquest espai segueix el model dels ‘birth center’ anglesos en el qual cada habitació emula l’habitació d’una casa, recreant un ambient càlid, amb llums modulables, decoració confortable en fustes i flors i amb equipament mèdic camuflat entre el mobiliari”, explica l’especialista. A més, en aquesta àrea les dones tenen llibertat de moviments gràcies a la instal·lació de diferents eines com les cadires de part o llaçades. Durant el primer semestre de 2021, ha crescut en un 58% el nombre de mares que han triat aquest mètode de donar a llum.

Segons expliquen els especialistes de Manises, donar a llum en un entorn confortable i ‘humanitzar el procés’ té nombrosos beneficis per a la mamà i el bebé ja que potencia els parts vaginals espontanis, reduint així la probabilitat d’intervenció mèdica durant el part amb les complicacions que implica. L’experiència de les mares sobre el procés també és més positiva en aquest model, així com el seguiment de la lactància materna més enllà del primer mes.

Formant als sanitaris del futur

A més, durant el 2021 el centre sanitari manisero ha rebut per part del Ministeri de Sanitat l’acreditació que li avala a formar futurs professionals metges en l’especialitat de Ginecologia i Obstetrícia. Fins hui, l’Hospital compta ja amb 24 residents en les especialitats de Medicina Interna, Pediatria, Radiologia, Oftalmologia, Traumatologia, Medicina Comunitària i Familiar, Neurofisiologia, Urologia i Medicina Intensiva.

“És molt important que com a Departament de Salut tinguem l’oportunitat de formar als futurs professionals sanitaris que en els pròxims anys passaren a formar part de la xarxa pública sanitària del nostre país. Formar-se en una especialitat com és ginecologia, en un Hospital com el de Manises que ha sigut nominat en els premis TOP 20 en l’àrea de dona crec que és una oportunitat molt bona per als actuals estudiants de MIR”, ha conclòs el Dr. Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*