EUPV de Bunyol aprova cinc mesures per als pressupostos de la Generalitat Valenciana 2021

El próximo martes 21 de Mayo, a las 19,30 y en la Plaza de Layana EUPV realizará el mitin para las elecciones municipales y europeas.
Logotipo de Esquerra Unida del País Valencià.

Post també disponible en: Castellano

El passat dijous 22 d’octubre el Consell Polític d’EU de Bunyol va aprovar 05:00 mesures que afecten l’àmbit de Bunyol per a ser debatudes en el Grup Parlamentari d’Unides Podem de les Corts Valencianes a través de les Parlamentàries d’EUPV en aquest grup.

Després de l’aprovació de les propostes el Consell Polític les va elevar a la direcció d’EUPV per incloure-les al conjunt de mesures de diferents municipis i comarques del País Valencià que s’han anat aprovant al llarg d’aquest mes en els diferents col·lectius d’EUPV.

Les propostes que des de Bunyol EU ha inclòs per al debat dels pressupostos de la Generalitat Valenciana de l’2021 van ser les següents:

Millora en els serveis de l’ambulància tipus Suport Vital Bàsic (SVB) i l’ambulància de el Servei d’Atenció Mèdica d’Urgències (SAMU). A la fi de 2017 la Conselleria de Sanitat va retallar el servei de l’ambulància SVB a 12 hores, per tant l’atenció d’aquest tipus de transport sanitari deixa sense servei a Bunyol i els pobles de la Foia durant 12 hores a el dia. Les 12 hores que l’ambulància SAMU té la seva base a Buñol no atén la demanda de transport d’urgència que puguin demanar els metges de centre de salut de Bunyol sinó que aquesta ambulància depèn de les instruccions que se li doni des Coordinació d’Urgències i Emergències de la Generalitat, per tant no és un recurs disponible a el 100% en cas de demanda pels metges de Bunyol, és un recurs compartit amb altres comarques i poblacions que no assegura el servei 24 hores per a la nostra població i comarca.

Creació d’un centre integrat (model Villena) i augment de les especialitats mèdiques i proves diagnòstiques. Es demana l’ampliació de les especialitats mèdiques i proves diagnòstiques que encara falten per posar. L’accessibilitat a aquests serveis és fonamental i es proposa la localització de les noves especialitats i proves diagnòstiques en els centres de salut de Bunyol, Xest i Xiva. Així mateix es requereix de la construcció d’un centre integrat, seguint el model de Centre de serveis integrats de Villena que en el pressupost de la Generalitat de 2018 es va incloure i posteriorment va ser suprimit. La inversió llavors va ser valorada en 1 milió d’euros. En el futur Centre de Serveis Integrats de la Foia de Bunyol i Xiva albergaria totes les especialitats mèdiques i proves diagnòstiques repartides en els diferents centres de salut de la nostra comarca.

Centre d’acollida de menors La Foia de Bunyol. Es demana la rehabilitació de l’edifici d’acollida de menors de passeig de Sant Lluís. Aquest edifici porta dècades en funcionament i el seu ús continuat ha fet que progressivament es vagi deteriorant. Se sol·licita la seva rehabilitació per recuperar la seva funcionalitat per a millor atenció als menors residents i personal que treballa al centre.

Assumir la plantilla per part de la Conselleria d’Educació de Conservatori Municipal de Música de Bunyol “Sant Rafael”. Aquesta proposta pretén obrir un procés de transferència de Conservatori de Bunyol a la xarxa valenciana de conservatoris de música dependents de la Conselleria d’Educació. La proposta per a l’exercici pressupostari de 2021 és que la conselleria es faci càrrec de l’pagament de la plantilla docent de centre i en els anys següents anar avançant en la integració de centre d’ensenyament musical a la xarxa pública de conservatoris de la Generalitat Valenciana.

Millora d’accessos a polígon industrial de “El Llano”. El conjunt d’infraestructura (accessos, vials i rotondes), present al polígon industrial El Pla (Bunyol), requereix una adaptació, ja que la carretera d’accés a la mateixa és estreta i no té voral, a l’marge d’això l’estat de l’asfaltat és deficient i la senyalització escassa.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*