Èxit de les tercera jornada sobre arítmies organitzades pel servei d’Urgències de l’Hospital de Llíria

Cerca de 200 profesionales de la sanidad se dan cita en las III Jornadas de Arritmias.
Cerca de 200 profesionales de la sanidad se dan cita en las III Jornadas de Arritmias.
Cerca de 200 profesionales de la sanidad se dan cita en las III Jornadas de Arritmias.
Cerca de 200 profesionales de la sanidad se dan cita en las III Jornadas de Arritmias.

Els síncopes o el maneig d’arítmies en pacient pediàtric en casos d’urgències han centrat la temàtica de les III Jornada d’Arítmies en col·laboració amb els serveis d’urgències de l’Hospial de Llíria i Hospital Arnau de Vilanova, la Direcció Mèdica del Departament celebrades l’1 de febrer.

Es tracta d’una jornada formativa de caràcter bianual, dirigida principalment a professionals dels serveis d’urgències hospitalàries i dels PAC d’Atenció Primària.

Hi participen més de 200 persones entre infermers, metges i estudiants universitaris del sector sanitari.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de cardiòlegs, metges de les unitats de cures intensives, medicina interna i d’urgències, de IVAFER (Institut Valeciano de Formació en Emergències) entre d’altres experts en la matèria.

Els professionals han rebut informació pràctica, consells i formació en Ecocardios, Ezio, Accessos venosos guiats, RCP de qualitat, desfibril·lació, Arrtimias 2,0.

A les taules s’ha abordat temes com són els ritmes de la mort, arítmies en l’ancià, maneig d’arítmies en pacient pediàtric.

La jornada ha comptat amb la presència Directora Mèdica del Departament Arnau de Vilanova Llíria, Cristina Ruiz Cavanilles que ha ressaltat la importància que tenen el maneig de les arítmies per la qual cosa comporta d’urgència, de dany potencial, i les seves implicacions a nivell de tractament, moltes vegades de per vida, també ha apuntat que “tot el que s’aprengui sobre elles és poc” alhora que ha agraït a “tots els professionals dels serveis d’urgències dels hospitals del departament, la seva implicació i treball, sobretot en aquestes dates amb gran càrrega assistencial “. El cap del servei d’urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova ha indicat que “s’ha fet una posada al dia pel que fa a guies, protocols i tractaments d’un patologia tan prevalent en els serveis d’Urgències com són les Arítmies cardíaques”.

En el transcurs de la jornada el personal d’infermeria ha participat molt activament en els diversos tallers, ha pogut experimentar amb ous el al taller Ezio, demostrant que és un mètode poc traumàtic ja que no trenca l’ou només el travessa, igual que passa amb les vies intravenoses, que ofereixen la mateixa resistència.

A la cloenda Carmen Muñoz, sotsdirectora mèdica de l’Hospital de Llíria ha destacat la importància d’aquests esdeveniments ja que experts en la matèria il·lustren als professionals en temes que ha de manejar en el dia a dia del seu treball, fent especial èmfasi en tractaments pediàtrics , ja que ara es disposa de pediatria al departament.

Finalment i com a comiat la cap del servei d’urgències de l’Hospital de Llíria, Yolanda Donat, ha agraït la gran acceptació de l’esdeveniment, s’han quedat gran quantitat de companys sense poder participar per estar totes les inscripcions completes i ha emplaçat a tots a les IV jornades d’arítmies en 2021.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*