Finalitza la perforació d’un nou pou a Utiel que complementarà a la xarxa d’aigua actual

Post també disponible en: Castellano

La nova infraestructura hidràulica suposarà una inversió superior als 800.000 €

Ahir concloïen els treballs de perforació d’un nou pou que complementarà el subministrament d’aigua potable a la població d’Utiel. El sondeig ha aconseguit una profunditat de 300 metres de profunditat i hui ja s’ha iniciat l’entubament de la instal·lació.

L’Ajuntament d’Utiel ha decidit executar un nou pou de proveïment complementari a l’existent amb l’objectiu principal de garantir el subministrament d’aigua en cas d’incidències o avaries sense haver de recórrer al suport de pous privats.

Actualment el municipi d’Utiel rep el subministrament d’aigua potable del nou pou executat al juliol de 2019 després dels problemes tècnics generats en el sondeig de proveïment general que comptava amb més de 20 anys de funcionament.

Característiques del nou sondeig

El nou sondeig de captació d’aigües subterrànies ha aconseguit una perforació de 300 metres de profunditat i 380 mm de diàmetre d’aquí ve que els treballs s’hagen executat mitjançant la tècnica de rotopercussió pneumàtica tenint en compte la profunditat del sondeig i la naturalesa dels terrenys.

En pròxims dies es durà a terme l’aforament del pou que permetrà conéixer el cabal que proporcionarà aquest sondeig. Donada la permeabilitat dels materials de l’aqüífer d’aquesta zona es preveu comptar amb un cabal d’explotació superior a l’actual.

A l’obra de captació d’aigües subterrànies mitjançant sondeig li seguirà la instal·lació electromecànica i línia elèctrica fins al pou, així com l’execució de la conducció d’aigua des del sondeig fins al nou depòsit d’emmagatzematge que també es construirà. 

L’actuació global de la posada en funcionament del pou suposarà una inversió superior als 800.000 €

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*