Finalitzen les obres d’urbanització de Parc Empresarial Circuit de Xest

Post també disponible en: Castellano

Se han dado por finalizadas las obras de urbanización del Parque Empresarial Circuito de Cheste.
S’han donat per finalitzades les obres d’urbanització de Parc Empresarial Circuit de Xest.

Aquest matí l’alcalde de Xest, Jose Morell, al costat de l’conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, i la directora general d’Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez, han visitat el Parc Empresarial Circuit de Xest amb motiu de l’ fi de les obres d’urbanització de la mateixa. Els han acompanyat representants de la corporació municipal i de Bertolín, Lidl, VGP i Triangle; a més de membres de les entitats Caixa Rural de Xest, Cooperativa Xest Agrària, UGT i CCOO.

“Xest pretén ser un pol d’atracció i aportar oportunitats, facilitar la ubicació d’empreses i crear ocupació a l’àrea metropolitana de València. No hem construït un polígon a l’espera de trobar empreses, sinó que es van trobar les empreses i ens vam decidir a desenvolupar el polígon. Aquest és el nou urbanisme pel qual apostem “, ha afirmat Morell durant la presentació de el projecte.
En aquest sentit, l’alcalde ha manifestat que Lidl serà una realitat el proper mes, mentre que el 70% de terra restant ja té propietari industrial; el 60% en procés de construcció. “Avui es fa un pas més cap a la consolidació de l’eix de la A3 com a territori d’empreses, els grans de la distribució logística i agroalimentària ja són aquí: Correus, MRW, El Corte Inglés o Carrefour; també proveïdors de Mercadona com SPB o Delisano, que es concentren al polígon veí “.

Per la seua banda, Arcadi Espanya ha assenyalat que aquesta àrea empresarial representa el futur de el desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana. “Cal créixer millor i això necessita unes administracions més eficaces, un creixement més sostenible i respectuós amb el Medi Ambient i generar confiança i estabilitat”, característiques que, segons el conseller, convergeixen en aquest parc empresarial.

Tal com s’ha destacat durant la presentació, després de 22 mesos d’obres i una inversió aproximada de 50 milions d’euros, el Parc Empresarial Circuit de Xest és el primer amb segell verd de sostenibilitat i compta amb 500.000 metres quadrats de sòl logístic a disposició de les empreses, amb una estimació de 1.500 llocs de treball.

A l’acabar els discursos la comitiva ha visitat l’àrea logística de el parc empresarial. “És un exemple de l’aliança de el sector públic i de l’privat”, ha apuntat Arcadi Espanya. “Aquesta aliança, que implica un nou model de creixement i un nou model urbanístic, és eficaç perquè la Generalitat, l’Ajuntament i el sector privat ens hem sabut posar d’acord per tramitar amb celeritat la modificació de el pla parcial des del punt de vista administratiu “.

Morell també ha subratllat aquesta fita des del punt de vista administratiu. “S’ha complert la construcció i posada en marxa d’aquest parc generador de llocs de treball en temps rècord, gràcies a que tots els implicats hem cregut en el projecte i tots han complert amb la seva part en perfecta coordinació”. L’alcalde ha dedicat unes paraules d’agraïment a la Generalitat Valenciana: “La Generalitat va comprendre els nostres plantejaments, els va compartir i s’ha pogut tramitar amb la major celeritat”; de la mateixa manera ha donat les gràcies a tota la corporació municipal, a l’equip de govern, a l’equip d’urbanisme i a Bertolín. “Dins del complex d’aquest projecte que presentem avui, el seu fi és senzill i no és altre que crear oportunitats de futur. Per Xest avui és una data important: no tots els dies s’aconsegueix obrir un actiu econòmic d’aquest calibre i que se suma a altres fites històriques locals, com la universitat laboral, la centenària cooperativa o el Polígon Castella “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*