Fotogaleria: Els sopars amb espectacle i la partida de pilota valenciana posen el punt i final a la segona setmana de Festes de Juliol de Xest

Los actos festivos continuarán hasta el día 28 de julio con la ‘Semana Taurina’, organizada por la Peña Taurina de Cheste.
Los actos festivos continuarán hasta el día 28 de julio con la ‘Semana Taurina’, organizada por la Peña Taurina de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Com cada estiu, Xest ha comptat en el seu programa de festes amb els sopars a l’aire lliure acompanyades d’espectacles musicals. Així, divendres passat, 19 de juliol, chestanos i chestanas es van congregar a la plaça II República per gaudir d’un sopar entre amics i amigues amenitzada per l’espectacle “We love Queen”. La plaça tornava a omplir-el dissabte, 20 de juliol, amb posada en escena de “Abba live TV”.

“Aquest any ha augmentat la participació en els sopars amb espectacle, arribant a les 1.500 persones”, destaca el regidor de Festes, Raúl Mota. “Hem apostat per espectacles per a tots els públics, intentant que agradessin a veïns i veïnes de totes les edats. Així, l’espectacle de Queen era per a un públic relativament més jove i el d’Abba podia resultar més atractiu per a persones més grans. En general la resposta ha estat molt bona en els dos dies de sopars a l’aire lliure, de manera que el balanç que fem des de la regidoria de Festes és molt bo “.

El cap de setmana concloïa ahir amb una partida de pilota valenciana al frontó Baró de Xest, organitzada per la regidoria d’Esports i emmarcada en el programa de les Festes de Juliol 2019. La partida va començar a les 12 hores i, malgrat la calor que va acompanyar la jornada, desenes d’aficionats van omplir les grades per gaudir del joc ofert pels pilotaris. Després de disputar una partida de gran qualitat que va arrencar en diverses ocasions els aplaudiments del públic, la parella formada per Genovés II i Adrián de Museros es va imposar a la de Puchol II i Raúl deixant un marcador de 41 a 34 gols.

“Hem tingut una partida d’alt nivell, en què els veterans Genovés II i Adrián han sabut adaptar-se a la calor i aconseguir la victòria”, declarava el regidor d’Esports, Francisco Llorens, en finalitzar la partida. “Des de l’Ajuntament sempre estarem donant suport a l’esport de la pilota valenciana, que encara compta amb molts aficionats a la nostra població, tal com hem pogut veure avui amb les grades al complet. Concretament, aquesta partida, que se celebra tots els anys amb motiu les Festes de Juliol, aporta una activitat esportiva de qualitat a un programa de festes molt complet i per a tots els gustos “.

Les Festes acabaran aquesta setmana amb els actes organitzats per la Penya Taurina de Xest, que es prolongaran des de demà, dimarts 23 de juliol, fins al diumenge dia 28. Entre les activitats, s’ha programat una festa infantil amb carretons, vaquetes a la plaça , bou embolat i bou de corda. També se celebrarà la festa dels dinars i de l’escuma, el dissabte 27 de juliol, en finalitzar el recorregut del bou de corda.

Xest celebra la desfilada disfresses infantils amb motiu de les Festes de Juliol

Xest, divendres 19 de juliol de 2019. Ahir, dijous 18 de juliol, Xest va celebrar la festa de disfresses infantils amb una gran participació per part de nens i nenes de la localitat, els qui van desfilar acompanyats pels i les joves de la Verema 2019 i la xaranga de l’Associació Musical la Lira.

La festa va començar amb una desfilada des de la plaça Doctor Cajal fins a la plaça II República, passant per la plaça de l’Església, el carrer Ribera i l’avinguda Castella. “En el nostre cas, igual que molts dels participants en la desfilada d’aquest any, hem dissenyat i preparat la disfressa a casa a partir d’una idea que va tenir la meva filla, que aquest any volia anar disfressada d’arbre”, assenyalava la mare de una de les participants.

“Aquesta festa dedicada als més petits i petites té com a objectiu afavorir l’ambient familiar i la participació dels nens i nenes en les activitats programades per a les Festes de Juliol”, declarava el regidor de Festes, Raúl Mota. “Des de l’Ajuntament agraïm la col·laboració de l’Associació Musical La Lira i també dels nois i noies de la Verema i dels seus pares i mares, per involucrar-se i ajudar durant el desenvolupament de l’acte”.

En arribar a la plaça II República, la xaranga va delectar al públic assistent amb diverses peces populars i els nens i nenes, amb les seves disfresses de peixos, hippies, socorristes, forçuts, unicorns, princeses i fins i tot policies, van anar pujant a l’escenari per rebre un obsequi de mans del regidor de Festes, de la reina de la verema, Paola Casanova Salazar, i el seu acompanyant, Adrián Rodríguez García. L’acte va finalitzar amb un espectacle de màgia ofert pel mag Raúl Quintana.

Les festes de juliol 2019 continuaran aquest cap de setmana, amb els sopars amb espectacle. Aquesta nit, 19 de juliol, amb l’espectacle “We Love Queen”, i demà, dissabte 20 de juliol, amb la posada en escena de “Abba live TV”.

Aforament complet a les sessions de cinema d’estiu

Xest, divendres 19 de juliol de 2019. Durant aquesta setmana les sessions de cinema a la fresca han estat les protagonistes de les nits d’estiu a Xest, amb tres projeccions gratuïtes a la plaça de la II República.

Dimarts passat s’iniciava el cicle amb la pel·lícula El nen que va poder ser rei, en la qual la participació va ser tot un èxit amb l’aforament de la plaça al complet. El recinte va continuar omplint-se el dimecres amb la projecció de Ralph trenca internet i ahir, dijous 18 de juliol, amb Família a l’instant.

“Un any més vull agrair l’acceptació dels chestanos i chestanas cap a aquest cicle de cinema d’estiu, ja que la participació ha estat molt alta”, destaca la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente. “Des de la regidoria de Cultura hem seleccionat pel·lícules de qualitat i per a tota la família amb l’objectiu d’entretenir tant a petits com a grans durant aquestes càlides nits d’estiu. El cinema a la fresca és una activitat amb molt arrelament en tota la Comunitat Valenciana i creiem que és una contribució important de l’àrea cultural a les festes de juliol, que se celebren aquests dies “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*