Fotogalería: la marxa RunCáncer recapta a Xest 1.570 euros

Post també disponible en: Castellano

En el matí d’ahir, diumenge 12 novembre, prop d’un centenar de veïns i veïnes de Xest es van reunir en la plaça Doctor Cajal per a participar en la marxa solidària 4K RunCáncer, units sota el lema “Amb un sol cor”. 

Benvinguda
Abans que donara principi la prova, el speaker, Francisco Fortea, va donar la benvinguda a les persones assistents, va posar en valor el Circuit RunCáncer i va desgranar els projectes als quals es destinarà la recaptació, que va ascendir a 1.570 euros amb la venda de dorsals i marxandatge i la recollida de donatius. “Aquest circuit de marxes solidàries és el més gran d’Europa, ha recaptat prop de 370.000 euros i ha comptat amb la participació de 80.000 persones; tots i totes junts tallarem això d’una vegada per sempre”, manifestava Fortea. “Els quatre projectes més importants de 2023 han sigut: L’anàlisi de llet materna per a una possible detecció precoç del càncer de mama, realitzat per l’Institut d’Oncologia de l’Hospital Vall d’*Ebrón; Les metàstasis del cervell hackean la comunicació entre neurones produint danys cognitius, del Centre nacional d’investigacions oncològiques; Una nova teràpia combinada millora el càncer de pulmó en models animals, de la Universitat de Navarra; i finalment, Avanços per a evitar la resistència en tractaments de quimioteràpia per al càncer colorectal, de l’Hospital de la Mar Research Institut”. 

La presidenta de la Junta Local de la AECC de Xest, Ana Bonilla, també va aprofitar per a dedicar unes emotives paraules al moviment de lluita contra el càncer. “La fi d’aquesta marxa és compartir un mateix sentiment de victòria davant el càncer, el qual ha de curar-se ja, però ja, íntegrament. Encara hi ha molta gent que se’ns va sense logarlo i, encara que les dades demostren que s’està aconseguint un major percentatge de curació, necessitem molt més. La AECC seguirà el seu camí fins que absolutament tots els tipus de càncer siguen curats. Com diu el nostre lema: tots junts per a tots, un sol cor”.

Discursos de les autoritats
El Regidor d’Esports, Adrián Tarín, també va intervindre, destacant la importància de la lluita mental per a superar les dificultats, fent un símil amb la superació del càncer. “Els que som corredors de maratons, quan arribem al quilòmetre 30 ens diem que som capaços d’arribar fins al final, i això és el que ens dona forces per a continuar; de la mateixa forma, en la carrera de la lluita contra la malaltia hem de pensar que som capaces de superar aquest mur i que tot es pot aconseguir”, apuntava Tarín.

Per part seua, l’alcalde, José *Morell, va posar l’accent en el compromís dels chestanos i chestanas amb la Junta Local. “La de hui és una ocasió immillorable per a mesclar sensibilització, prevenció i investigació de la malaltia amb un esdeveniment d’oci per a tots. Xest sempre respon a la crida de la Junta local de la AECC i hui es demostra una vegada més; passeu-ho bé i continueu col·laborant”, manifestava Morell.

Desenvolupament de la prova
Després dels discursos, les autoritats i la junta local de la AECC es van col·locar en l’arc d’eixida per a fer-se una foto amb el xec de la recaptació. El tret d’eixida es va donar prop de les 10.00 i, com és habitual en aquest esdeveniment, el bon ambient va ser el protagonista del recorregut, que va finalitzar de nou en la plaça Doctor Cajal. La prova va comptar amb la col·laboració del Club atletisme, *ChesteFit, Falla Barri de l’alegria, Peña taurina, Club d’escacs, CD Xest, Xest *Basket Club, Peña Xest Che i Protecció Civil en el tancament i cort de carrers.

Agraïments
La presidenta de la junta local de la AECC a Xest també va tindre unes paraules d’agraïment a tots els agents implicats en el desenvolupament de la prova. “Des de la junta local agraïm la seua inestimable col·laboració a la junta provincial, que ens ha aportat coordinació i suport logístic, moltes gràcies a Sergio i a Miguel; a l’Ajuntament, especialment a Adrián Tarín, regidor d’Esports; a David Pujals, regidor de Serveis, i a l’alcalde. A la Policia Local, a Protecció Civil, a la brigada i a les associacions també els donem el nostre agraïment per la labor de control del recorregut que han realitzat; així com a Monica *Verduch, perquè sempre està en tot, i a Paco Fortea, per ser nostre speaker. I pel seu lloc, gràcies a tots vosaltres per la vostra aportació, per haver acudit a la nostra crida i haver fet possible aquest esdeveniment”, destacava Bonilla.

Sergio Moreno, coordinador de l’associació de la zona, també va ser present en l’esdeveniment i va agrair el suport de l’Ajuntament en la realització de la prova. “Gràcies a l’alcalde per les moltes reunions en les quals ens ha facilitat sempre les coses, fent possible que aquesta marxa haja discorregut un any més amb èxit”, apuntava Moreno.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*