Un espai redó per a la FP en el Complex Educatiu de Xest

Post també disponible en: Castellano

L’antiga laboral continua apostant per la formació professional i condiciona noves aules en un dels seus dos enormes edificis circulars.

El que antany va ser un menjador de planta circular amb capacitat per a 1500 comensals albergarà des d’aquest curs les noves aules destinades a Informàtica i Comunicacions de Grau Mitjà i Superior que s’imparteix en el Centre Integrat Públic de Formació Professional. L’ampliació de la seua oferta formativa requereix nous espais, i “tenim la voluntat de recuperar la totalitat de l’espai del qual disposem, que no és poc. La Formació Professional de qualitat és una prioritat” ha assenyalat Lucas Ferrando Zapater Director-Gerent del Cech. 

Les edificacions del complex daten de 1969 i adaptar-les a les actuals exigències de seguretat i utilització requereix un esforç significatiu, així des de la direcció del CIP-FP i la gerència, es treballa des de finals de maig perquè tot estiguera llest per a l’inici de curs. “El treball ha sigut intens, però hui comptem amb instal·lacions més modernes i millor adaptades a les necessitats de l’alumnat d’aquests cicles” ens comenta el director de l’institut Jose´Pascual Jimenez.

El menjador circular torna a mostrar siluetes en les seues baranes, motxilles, riures, bullícia de joventut. Els característics finestrals reflecteixen la nova funció del formigó fet escultura, impartir coneixement, noves il·lusions o l’esforç, en definitiva l’oportunitat d’un futur més esperançador. Es tracta doncs d’una aposta decidida per recuperar i preservar espais que donen resposta a les noves necessitats educatives.
En completar-se el projecte més de 260 xiques i xics es formaran, entre bits, en les noves aules d’aquest entorn singular. Per la seua part el professorat compta amb majors i millors dotacions en la seua funció departamental i docent. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*