Fotogaleria: matí de nadales a Xest

La Iglesia San Lucas Evagelista acogió el tradicional concierto Cantamos La Navidad.
La Iglesia San Lucas Evagelista acogió el tradicional concierto Cantamos La Navidad.

Post també disponible en: Castellano

l’Església Sant Lucas Evagelista va acollir el tradicional concert Cantem El Nadal a càrrec de les corals Sant Lucas Evangelista, Cantábile de Xest i Vicent Ribes de Turís, que van oferir un complet repertori de nadales.

La coral Sant Lucas Evangelista va ser la que va obrir el concert, cantant els clàssics Nit de Nadal, Somia amb Angelets i Adeste Fideles, sota la direcció de Francisco Ginés. Després d’ella, va ser el torn de les corals Cantábile i Vicent Ribes. “Aquest any he intentat fer-ne tres micro-concerts; la primera part, de nadales populars espanyols, els de tota la vida; una segona part de nadales valencians, també amb molta tradició, i finalment un parell de nadales llatinoamericans. Cada any intento donar-li un toc diferent, l’any passat va ser més inspirat en el gospel i la música americana i aquest any he optat per un poc més el nostre “, explicava la directora d’ambdues corals, Marta Mármol. “Hem estat assajant a Xest i en Turís per separat i en les últimes setmanes tots junts a Xest per preparar el concert”.

Així, el públic es va delectar amb Cap a Betlem va una burra, Campana sobre campana, Digues-me xiquet, Campanilleros, Ja ve la vella, A Betlem em vull anar, La Nit de Nadal, Sant Josep és fa vellet, A vint i cinc de desembre, Carnavalito i Candombe.

Després, les tres corals van cantar Nit de Pau i, per segon any consecutiu, com a colofó ​​final van interpretar la Nadala de Xest, que també va ser ballat pel grup de danses tradicionals de Xest, a la sortida de l’Església.

Els ballarins i ballarines chestanos es reuneixen cada dimecres a les 19 hores al centre de formació de persones adultes per assajar les danses. Les persones interessades poden preguntar a l’Ajuntament en horari d’atenció a públic, de 9 a 14 hores, o acudir directament a qualsevol dels assajos.

Per la seua banda, les corals Cantábile i Vicent Ribes, assagen tots els dimarts, de 19:30 a 21:30, i qualsevol persona pot unir-se a elles, independentment dels seus coneixements de música. “Som corals obertes, qualsevol persona amb interès en cantar és benvinguda”, apuntava Mármol.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*