Fotogaleria: Xest celebra amb èxit la seua I Fira de Medi Ambient

Post també disponible en: Castellano

El passat cap de setmana el parc de la Lomiquia va acollir la I Fira de Medi Ambient de Cheste amb totes les mesures sanitàries en marxa per a garantir la seguretat. Durant divendres, dissabte i diumenge van ser centenars les persones que es van acostar per a aprendre, col·laborar i participar en les diferents activitats organitzades amb un nexe comú: el coneixement i respecte a l’entorn natural.

Així, de divendres a diumenge, els 16 llocs que es van instal·lar van formar un recorregut en el qual es podien comprar plantes, aliments ecològics, sabons i productes d’higiene personal artesans; participar en tallers de plantes i activitats infantils, i formara sobre la flora i fauna autòctones o sobre com reduir el nostre impacte en el Medi Ambient. A l’entrada del parc el lloc dels educadors i les educadores ambientals municipals oferia marxandatge a les persones que participaven en jocs per a aprendre sobre les espècies d’arbres del parc. A més, els i les assistents van poder gaudir de la música en directe de Jazz Blues Try-o i de l’exposició fotogràfica de l’I Certamen de fotografia “Cheste Verda”, que va entregar els seus premis el dissabte al migdia. Com a colofó, al final de l’itinerari estava instal·lada la carpa que va albergar el tradicional congrés de cactus i suculentes organitzat per ACYS.

“Vull donar les gràcies a les persones que han fet possible que aquesta primera fira haja sigut un èxit, a tots els llocs, a l’equip municipal de Medi Ambient, a la brigada i a les empreses de seguretat, so i desinfecció; al grup musical i a tota la gent que ha vingut a conéixer aquest projecte”, manifestava el regidor de Medi Ambient, David Pujals, en el seu discurs de tancament de la fira. “Espere que l’any que ve puguem créixer, per a continuar conscienciant i per a potenciar i posar en valor aquest pulmó verd que és La Lomiquia”.

Cheste es bolca en la Fira

Cheste i la comarca van tindre una bona representació en la fira amb associacions i iniciatives que no van dubtar a col·laborar. Va ser el cas de 365 Sentits, que va exposar per a la venda una mostra de plantes aromàtiques procedents del viver municipal que gestionen. “Sempre estem disposats a col·laborar en les iniciatives mediambientals que ens proposen, com en la celebració del Dia de l’Arbre o, recentment, en la neteja del llit de Cheste”, explicaven des de l’associació. “El nostre pròxim projecte consisteix a posar en marxa horts socials”. 

Per part seua, el grau de jardineria del col·legi Verge de l’Esperança va oferir una àmplia gamma de sabons sota la seua marca pròpia, Malayerba. “Es tracta d’un projecte de llarg recorregut, l’alumnat s’ha encarregat de la recol·lecció de les plantes, del macerat, la realització del sabó, l’empaquetat, etcètera; ha sigut un aprenentatge molt intens i molt bonic en el qual tots i totes s’han implicat el cent per cent”, explicava una de les professores. “Hem assignat a cada tipus de sabó una cançó que pensem que representa el seu caràcter; no és el mateix un sabó intens, per a la dutxa del matí, que un relaxant per a la nit, uns requereixen música més canyera que uns altres”, afegia un dels alumnes encarregats de la venda.

El club de muntanyisme de Cheste tampoc va dubtar a participar, amb activitats d’orientació i una corda fluixa per a practicar l’equilibri. “Hui estem col·laborant en aquesta fira perquè la majoria de les activitats que desenvolupem les fem en el medi natural i volem que la gent ens conega i forme part del club; estem desitjant que la situació millore i ens permeta fer més coses”, comentaven.

També l’associació de voluntaris/as pel Medi Ambient Alborem d’Alborache va posar el seu granet d’arena conscienciant sobre l’impacte dels residus que s’aboquen en el medi natural, amb una activitat en la qual calia endevinar els anys que tardaven a desaparéixer diferents materials, des dels mill anys d’una pila a l’any d’un tovalló de paper; i la EcoRed de la Foia de Buñol- Chiva va ser present amb el seu mercat de barata. 

A més, l’Escola de l’Arbre va instal·lar una tirolina i va realitzar exhibicions de poda en altura, i Pins i Gossos va fer tallers de kokedamas, les plantes sense tests a l’estil japonés, i de plantes carnívores.

Informació i conscienciació

La fira també va comptar amb nombrosos llocs amb diferents iniciatives privades respectuoses amb el Medi Ambient. Les persones assistents van poder comprar fruites i verdures ecològiques i de proximitat i aliments a granel per a evitar envasos innecessaris; informar-se sobre com reduir la petjada de carboni, adquirir mobiliari i artesania realitzats amb encenalls de plàstic reciclat, productes d’higiene personal naturals, olis i mels ecològics i artesania realitzada amb fusta d’olivera.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*