Fotogalería: Xest presenta el seu calendari anual d’activitats de salut amb un concert meditatiu

Post també disponible en: Castellano

La sala polivalent de la biblioteca municipal ha acollit aquest passat dijous, 7 de març, la presentació del projecte anual “Viu experiències de salut”, impulsat des de la Regidoria de Sanitat. Aquesta iniciativa oferirà de manera mensual activitats gratuïtes relacionades amb diferents àmbits de la salut i el benestar personal. 

L’acte es va obrir amb la primera proposta del projecte, el concert meditatiu “Fes-te amic de la teua ment”, que va reunir més d’un centenar de persones.

“La salut no és només l’absència de malaltia, si no un estat complet de benestar físic, mental i social”, apuntava la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Llorente, durant la presentació. “En els dos últims anys havíem organitzat les setmanes de salut, però en aquesta ocasió ens plantegem fer un salt avant per a pensar un programa extens anual d’activitats de salut de tota mena; per a donar-los a conéixer hem preparat un calendari amb tots els programes permanents i les iniciatives mensuals. La primera d’ella s’estrena hui, amb aquest concert meditatiu que ens ofereix Olímpia Rodrigo i els seus companys i companyes, de forma totalment altruista i gratuïta”.

Abans de donar pas al concert i explicar el seu contingut, Rodrigo va destacar els beneficis de la meditació per a la salut mental. “Gràcies a l’Ajuntament per apostar per iniciatives innovadores, com posar a mediar al poble de Xest. La meditació ens ajuda a apreciar el regal que és la vida, que a vegades se’ns oblida. Aprenem a canviar la perspectiva i a entrenar la nostra ment per a afrontar les dificultats com a lliçons de vida que ens fan evolucionar. En aquesta classe gaudirem i a sentir, i per a això ens acompanyarem d’un llenguatge que connecta directament amb el nostre esperit, el llenguatge de la música”, destacava la coordinadora de l’activitat.

El concert va comptar amb música de percussió, guitarres, teclat i efectes de so, que van acompanyar als diferents exercicis de meditació guiada en un ambient de llum tènue i relaxant.

Sobre el Calendari de salut 

El Calendari d’activitats de salut 2024 s’ha buzoneado recentment pels domicilis de la localitat i ja està disponible per a la seua descàrrega en la web municipal. En ell es desgranen els programes permanents i les activitats programades mes a mes.

Per al mes de març hi ha programades dues activitats més, una sessió de ioga oncològic, dijous que ve 14 de març, també a les 19.00 a la sala polivalent de la biblioteca municipal; i un taller organitzat per al següent dijous, 21 de març, sobre cosmètica natural, sota el nom “Lliberta’t de tòxics”, en el mateix lloc i a la mateixa hora.

“Des de fa uns anys hem apostat per consolidar algunes iniciatives de salut i hem posat en marxa diversos programes, alguns s’han quedat de manera permanent, com el d’envelliment actiu, que pretén pal·liar la deterioració cognitiva i físic de les persones majors; o el Viu actiu, que té com a objectiu millorar la salut de persones amb malalties cròniques a través de l’exercici físic; també hem implantat un programa integral de salut mental, amb dos tallers a l’any per a adults i també per a adolescents, hem recuperat al psicòleg municipal perquè oferisca atenció individualitzada des del centre de Salut i tenim a una altra professional que treballarà en l’institut; tenim un programa de prevenció de conductes de risc, hem elaborat díptics informatius al costat del centre de salut; i hem creat la web chestesalud.es, que recopila totes aquestes propostes i programes que estan funcionant”, explicava la regidora.

Les activitats programades el mes d’abril abordaran la salut i l’activitat física, amb un taller de Chicking i el festival “Activa’t en contacte amb la naturalesa”, que contindrà un ampli programa d’activitats. Les temàtica de les propostes de maig serà el Medi Ambient, amb una ruta, un taller d’aromateràpia i una xarrada sobre ecologia i salut, paral·leles a la celebració de la IV Fira del Medi Ambient. Setembre serà el mes de la nutrició i el consum sostenible; octubre, el de la salut mental, i novembre estarà dedicat a l’envelliment saludable. L’any es tancarà amb un nou concert meditatiu, a càrrec també d’Olímpia Rodrigo.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*