El Departament de Salut de Manises atén 185.000 consultes telefòniques en 2023

Post també disponible en: Castellano

El call center de l’Àrea de Salut de Manises ha augmentat un 12,9% les atencions telefòniques dels usuaris i usuàries respecte a l’any anterior.

8 de cada 10 crides es van atendre en menys de 20 segons per part del personal sanitari de l’Hospital i dels centres de salut.

El municipi que més dites va atendre va ser Mislata, amb més de 42.000 atencions en el centre de salut i més de 19.000 des del consultori auxiliar.

Durant tot el temps que porta en funcionament, el call center ha realitzat més de 502.000 atencions.

El Departament de Salut de Manises va atendre 185.318 crides dels usuaris a través del call center l’any 2023, la xifra més alta des que es va posar en marxa el servei. Això suposa un increment del 12,9% respecte a 2022, quan es van atendre 164.110 crides. 

L’atenció telefònica és una herència de la pandèmia que va vindre per a quedar-se als hospitals valencians i, en el cas del Departament de Salut de Manises, els usuaris han continuat acollint-se a aquest sistema de manera habitual, segons les necessitats de cada moment. 

De fet, l’ús del call center a Manises ha anat en augment any rere any, convertint-se ja en una forma habitual més d’accedir a l’atenció sanitària. Concretament, aquest servei ha atés 502.899 crides durant tot el temps que porta en funcionament. 

“El call center ha resultat ser un suport molt important per a l’atenció sanitària en el Departament de Salut de Manises i, d’alguna manera, ens ajuda a estar més prop de la nostra població protegida”, ha valorat en aquest sentit la responsable d’Admissió del Departament, Sonia Palacios. I ha afegit: “Aquest servei ajuda a tindre una accessibilitat més efectiva i ràpida i evita desplaçaments innecessaris als centres sanitaris per a gestions senzilles”. D’aquesta manera, el servei de trucada telefònica ajuda a fer més accessible i integrada l’atenció sanitària. 

Quant al nivell del servei, el call center es va situar durant l’any 2023 en el 84,66%, la qual cosa vol dir que 8 de cada 10 crides van ser ateses en menys de 20 segons per part del personal sanitari. “Els nostres professionals compten amb infraestructures que els ajuden a ser cada vegada més eficients i, sobretot, a donar respostes ràpides i resolutives a les persones que recorren al servei telefònic”, ha indicat Palacios.

Manises atén les crides dels usuaris del Departament a través d’un call center propi, que se situa tant a l’Hospital de Manises com en els centres de salut de les localitats de Quart de Poblet, Riba-roja de Túria, Mislata, Manises i Aldaia. Les crides, a més, són ateses pel personal d’Admissió dels propis centres de salut i pel personal de l’Hospital, que respon quan tots els telèfons del centre sanitari estan ocupats. 

Mislata, el municipi amb més anomenades

En aquest sentit, el municipi que més dites va atendre en 2023 va ser Mislata, amb 42.152 trucades ateses des del centre de salut i altres 19.324 des del consultori auxiliar. Per part seua, el centre de Manises va atendre 30.178 usuaris, mentre que Riba-roja de Túria va atendre més de 27.000 crides i Aldaia més de 26.000.

El projecte pilot del call center va començar a l’octubre de 2020 atenent a Quart de Poblet i Riba-roja de Túria, i després es va anar ampliant progressivament a altres centres: al març de 2022 al centre de salut de Manises, al juny de 2022 a Mislata, amb el centre de salut i el centre auxiliar, i a Aldaia al novembre de 2022. Per part seua, Xiva s’ha incorporat recentment al servei. Concretament, al desembre de 2023.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*